Tänk.....

Jag längtar tillbaka till den gamla goda tiden. Tänk när man var barn, riktigt liten. Dagens katastrof kunde vara att ramla och få ett skrapsår eller att någon på dagis tog den blåa kritan före dig. När man var så liten att tårarna som rann ner för kinderna samlades ihop till en fläck på mammas tröja. Kunna sätta sig ner, titta på en daggmask eller peta i jorden, utan att behöva tänka vad som skulle hända.

Bli påklädd, slippa bry sig om det skulle vara fläckar på tröjan när man kom hem. När man inte tänkte på framtiden. Inte insåg att ett prov kan få dig att känna dig som världens osmartaste och mest korkade person. När du inte brydde dig om hur högt bollen du nyss kastat upp flög eller vilken lägesenergi den hade i ett visst ögonblick. Du var så liten, att du bara kastade upp bollen mot den blåa himmeln och brydde dig inte om vart den hamnade när den landade.

Så vill jag ha det nu. Bara kasta fysikböckerna i väggen och fly tillbaka till tiden som var. Men så gör man inte. Nej, man tar lydigt upp böckerna i sängen, bläddrar fram till rätt sida och läser. Läser så länge och så mycket att man kan det som ett rinnande vatten när ögonlocken sjunker ihop. Nästa morgon när man vaknar inser man att nattens drömmar handlat om hur bilen accelererat och dess inbromsningar.

För nu för tiden ska man vara en duktig flicka.

Kommentera!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0