En tysk snobb i Fia

Eftermiddagen tillbringades i skolan trapphus och soffor för att spela in en film på tyska. Jag har nog aldrig skrattat så mycket när det gäller att spela in film. Tjosan så roligt det var! Våra bloopers blev troligen dubbelt så många som de seriösa, och användbara!, klippen. Jag bytte om till baggyjeans (så det skulle se någorlunda manligt ut), skjorta och Lyle & Scott tröja, tog på mig Branges solglasögon och vattenkammade mitt hår bakåt. En äkta snobb var framtrollad!

Vi stördes ständigt av folk som passerade oss i trappan, öppande dörrar, stängde dörrar och pratade. Till slut fick vi ihop alltsamman. En blooper var när jag, utan att veta att kameran var igång, lutade mig framåt i trappan och frågar om min frisyr ser bra ut. Sen skrattar alla så mycket så jag ramlar i trappan och sätter mig på rumpan. Det blir roligt att se reslutatet!

Ikväll lagade jag mat och har läst ett häfte om England. Jag måste skriva en uppsats om varför industriella revolutionen startade i Manchester. Jippie.....!

Men nu är det dags att göra en rikigt god annanas/grapesmoothie och krypa ner framför brasan i soffan och titta på Idol. Har man väl börjat titta kan man ju inte sluta....


Flytdag!

Dagen idag har bara flytit på. Du vet, en sådan dag då allt bara går, precis som det ska gå. Allt liksom klaffar, underbart!

Nu är planeringen inför ettornas nolling i princip klar, det återstår bara några finjusteringar. Det ska bli så roligt att sparka in dem, och lära känna de lite. De kommer så skämma ut sig på stan och dagen avsluts med fest. Första festen som jag tror att riktigt många tvåor kommer att vara med på. Så sjukt roligt!!

Imorgon ska jag, Linda och Olga spela in vår tyskafilm. Jag kommer ju skämma ihjäl mig när jag ska gå runt, mitt inne i centrum, och spela snobbig kille. Men, vad gör väl det?! Ett gott skratt eller två kan jag gott bjuda på! Troligtvis så lägger vi upp filmen på youtube, så du kan se reslutatet!

Pelletsen ligger utanför och väntar på att bli inburen. Så jag ska samla på mig några extra steg innan det är dags för thedrickande i soffan!

>>sikta mot stjärnorna så landar du i alla fall i trädtopparna<<

Var inte så bekväm!

Denna bild såg jag på en tortilliasförpackning igår när jag lagade mat. Hallå, hur dumma tror tillverkaren att vi konsumenter är?! Skulle vi inte kunna rulla ihop en brödbit?

Vi rika människor (dvs vi som tillhör ett rikt land) tänker alltid på det bekväma först. Visst är det skönt, men hur underbart är det inte att gå och handla i stället för att ta bilen. Om man går träffar man en massa människor, hjärnan luftas och när man återigen kommer hem känns kroppen så härlig. Många har nog tänkt tanken att källsortera, skaffa fadderbarn, motionera mera, vad vet jag. I slutändan blir det ändå ingenting gjort, eftersom det är för jobbigt att lyfta telefonluren och ringa SOS-barnbyar, eller det är mycket skönare att ligga i soffan med en kopp the i handen än att ta en promenad.

Tänk vad underbart det är när man är nöjd med sig själv. När man har presterat till max och sedan tittat tillbaka på det man gjort och ett leende smyger sig upp på läpparna. Det måste väl ändå vara den allra bästa känslan?

Det är ganska pinsamt över hur bekvämt vi ska ha det hela tiden och allt ska serveras på silverfat. Härmed bestämmer jag mig för att jag ska anstränga mig till mitt yttersta, och inte alltid sätta det bekväma först!

Shopping med mor å far

Idag åkte jag med mor och far till Väla. Vårt viktigaste ärende var att finna en laptop till mig. Och det gjorde vi! Men när snubben i affären skulle hämta datorn så hittade han inte batteriet, och det var den sista datorn de hade. Han ska undersöka saken, och till veckan får jag min efterlängtade dator!


Ja, och om du tror att Fia kan åka till Väla utan att köpa kläder så tror du FEL! Jag hittade en snygg jacka, som jag för övrigt provade i DK igår. Så snygg! En mysig blå cardigan och en skjorta fick också åka hem med mig i bilen.

Nu måsta jag verkligen spara pengar, så jag tror att mitt kort ska få ligga hemma några veckor. Smart va?!

Ikväll ska jag leka kock och laga enchilladas(hur det nu stavas)rullar. Mums!

>>vi har ungt blod i ådrorna, studs i dojan vi måste gasa när vi kan<<

På italiensk restaurang utomlands

Efter skolan träffade jag Aicha! Vi har inte träffats på jättelänge, men idag tog vi tag i den saken. Vi satte oss på Espressohouse och fikade och malde på så som bara tjejer kan. Vi hade det hur mysigt som helst! Täck vad underbart det är att få ha sådana vänner!

A var tvungen att åka hem, men jag var sugen på att åka till Hesingör. C följde med mig över sundet. Vi gick och strosade på de danska gatorna i timmar. Så underbart mysigt det var! De har kulternatt idag, vilket firandes med dunder och brak. I princip alla affärer bjöd på dryck och tilltugg och det var rea i minsta lilla affär. Jag provade flera jackor, men utan att köpra någon...Dagen avslutades med middag på en italiensk restaurang med fantastisk god pasta.

Aicha sa något idag. Hon sa att det verkligen märks hur nära jag och Rececka står varandra. Vilken tajt relation vi har. Och A har bara sett oss tillsammans i några timmar. Fy sjutton var jag saknar Rebecka. För att citera henne "Ett halvår fia, ett halvår! Jag dör sakta men säkert här utan dig. Hellre död nära dig än levande utan dig, du är min andra halva - utan dig är jag inte hel <3". Jag kan inte annat än hålla med.

>>I'll wait here forever just to see you smile<<


Allt och lite till

Jag hann inte blogga igår. Satt nämnligen på Waynes mellan klockan två och åtta, med matteboken i högsta hugg, och när jag kom hem var datorn avstängd... I vilket fall, här kommer några tankar och händelser från gårdagen. Som sagt satt i jag i sex timmar på Waynes och pluggade matte inför provet imorgon. Jag och C drunknade verkligen i våra böcker och mattetal. Det bästa av allt var att jag förstod i princip allt.

Precis innan vi flög in i mattens värld köpte jag mig ett par skor. Eftersom min mobil är på lagning och jag inte har laddat min kamera så kan jag tyvärr inte lägga upp någon bild. Men de var snygga - och rena rama fyndet! Jag har blivit bäst på att fynda, det är ett faktum. När jag sa till W at jag hade köpt ett par skor, dock utan klack svarade han med "det finns skor med klack och sen finns det skor". Jag kontrade med "det finns skor som ger mig bra hållning och snyga ben och skor som jag ser tråkig ut i". Som du säkert vet älskar jag klackar! Men jag får ju inte trippa runt med det nu p g a de förgrymmade ledbanden... Nu har jag i alla fall ett par skor som är snygga för att vara utan klack.

However, efter fikat/pluggandet tog jag bussen hem, med samma busschaufför som kallat mig hjärtat. Han lät mig åka på mitt busskort, trots att det slutat gälla en kvart tidigare. När bussen nästan var i Eket så står det en vit lastbil med varningsblinkers och täcker upp halva ytterfilen lite drygt. Eftersom den dels var vit och stod med blinkers var den inte svår att undgå. Men jag tror inte att busschauffisen upptäckte lastbilen i första taget. Han körde rakt mot den och accelererade under tiden. Jag var på väg att sätta på mig säkerhetsbältet för jag såg framför mig hur vi störtade in i lastbilens bak och kaos utbröt. I sista stund väjde bussen och jag kunde andas ut. Tänk vad fort livet kan ta slut. Ta därför vara på ala ögonblick du får!

Idag då? Vad har hänt? Dagen startades med ett träningspass för min otrimmade överkropp på Friskis & Svettis.

Jag höll än en gång på att göra something stupied! För omväsling skull liksom^^ Det var på Waynes (satt där och pluggade idag igen men en Mocha i handen) som jag höll på att säga "tänk att alla snygga killar ska vara kompisar med varandra" samtidigt som jag satt och tittade på två snygga boys som pratade. De var cirka två meter ifrån mig i det ögönblicket. Ja, tur att jag hann stoppa orden på deras framfart genom min mun.

På svenskan idag så skrev vi en saga och vi skulle överdriva med stilmedel. Min grupp skrev en tokrolig saga, tyckte vi i alla fall, den kanske kommer upp här lite senare=) Nu ska jag dega framför TV:n innan jag ska göra en tidig kväll. Pratade men min älskade vän Maria igår lite för länge, men det var det värt!!

Hur tänker en busschaufför?

Vad tror busschaufförer att de har för rättigheter egentligen?! En busschaufför som vi har, som är väldans trevlig, sa såhär till mig idag när jag kom på bussen "Hej hjärtat!". Vad fasiken vill han med det? Hjärtat - är det vad man kallar en blond tjej som åker buss?? Det är för sjutton ingenting man säger till en sjuttionåring som åker buss, speciellt inte om gubben är över femtio. Hur tänker vissa gubbar? Tror de att de har något att hämta hos en tonåring? Jag får inte ihop ett och ett här rikigt... Näe, han sjönk verkligen i mina ögon idag!

På tal om buss, det skulle jag vara glad om jag slapp åka. Jag skulle mycket hellre gå i stället, speciellt nu när jag har fått tillbaka min stegräknare. Jajjemensan, den kom Anette och lämnade till mig idag, det var någon som hade hittat den. Tack till dig du okända!

Nu ska jag ta mig i kragen och gå ner i källaren och träna mina abs lite. Ett är säkert, beachen nollnio kommer bredda väg för en vältränad Fia!

Ps. kom igen och kommentera nu alla läsare! Gör en liten flicka glad....

Fotboll. Pappas återkomst. Tennis. Och lite till...

Igår stannade jag hemma från att tillbringa en helkväll med tjejerna på Höganäs kulturnatt. Jag tänkte stanna hemma med syster istället. Men (det finns ofta men...) bilen som hon åkte i hem gick sönder, så halv tre i natt kom hon hem. Lite lagom buster blev jag eftersom jag hade kunnat spendera kvällen och natten i goda vänners sällskap i stället för att ligga själv i soffan och titta på en halvbra film.

I och för sig såg jag två mål som Markus Rosenberg gjorde för Bremen, så snygga så. Rosenberg borde absolt få fler matchminuter i landslaget. Jag kan tänka mig att han och Zlatan skulle vara ett bra anfallspar. Nog pratat om fotboll och över till en annan sport - tennis.

Jag åkte in till Helsingborg för att ha mina tre tennistimmar. Det började jättebra, och jag trivs verkligen med mina gruppen. Men sista timmen var disaster! Killarna gjorde ett "hemligt" vad om att försöka träffa mig. Så de drämde i bollarna så hårt de kunde. Tack och lov flyttade jag mig, så de aldrig träffade. Vad hände sen?! Fia blev arg och sa åt de, något i stil med "ni ska försöka träffa mig. Kul...". Killarna skakar på sina huvuden och skrattar till. "Jag vet att det är det ni försöker, för det var djävligt många bollar mot mig. Jag är fan inte här för min egen skull.....blablabla" Det var flera saker som gjorde att de fick lyssna till ord och inga visor. Jag avkyr verkligen att vara arg på mina elever!!

Jag blev hämtad vid bussen av ingen mindre än min FAR! Han har äntligen kommit hem, efter tre veckor i Söderhavet (hej jag heter Pippi Långstrump och har en pappa i Söderhavet på BoraBora...). Det var inte så länge, men ändock tre veckor. Det var jätteskönt att se pappa igen! Han, stackarn, fick ju lämna mig när jag hade kommit in på sjukhuset.

Ikväll väntar muffinsbak, på lillasysters beställning, och något skräpprogram på tvapparaten. På tal om skräptv....En snubbe som var med i Ensam mamma söker förra året ska nu vara med i Kanal 5 nya satsning Färjan. Det är som Rederiet fast på rikigt, enligt kanalen själva. Desperat snubbe eller?!

Näe, nu hör jag de obakta muffinsarna kalla!


En dag av njutning

Halv sju började Ville skälla som en tok, för L blev hämtad av mormor och morfar. Tack och lov lyckades jag somna om och fick ytterligare några timmars skönhetssömn. När jag väl vaknade gjorde jag en rikigt god frukost och avnjöt den framför Scrubs i soffan. Efter tandborstning och påklädning bar det iväg ut med Ville.

Jag lånade systers kamera för att kanke kunna ta några bra bilder denna fina septemberdag. Vi gick till Hjälmsjön och satt där i en dryg timme. Jag knäppte kort och Ville sprang rundor och lekte. Plötsligt fick Ville för sig att han ville bada, och lockades i vattnet av en and. Så, där stod jag på land med en glad vovve i vattnet. Han sprang runt på den grunda bottnen ett tag innan han kom upp, rullade sig i sanden och torkade sig på mitt byxben.... Så mina Dieseljeans blev lite svarta... Efter en dryg timme började vi traska hemmåt igen. På hemvägen mötte jag en del folk, och hejjade på alla och småpratade med någon. Det är faktiskt något som är mysigt med att bo i en by, alla pratar med alla. Visst älskade jag stan också, men det är såååå mysigt att inte vara anonym. Om jag skulle berätta att jag är mamma eller pappas dotter, skulle genast hala byn veta vem jag är....Trötta, men glada, kom vi hem igen efter två och en halv timmas äventyr.

För mig väntade dusch och städning. Det är så skönt när man har städat, man känner sig så glad och lättad!! Nu har jag sorterat de 218 bilderna jag tog. Ikväll väntar fotbad, nagelvård och en bra film!

      
Bilden som får avsluta tycker jag är helt klockren! Är lite stolt över att jag kom på det hela ;) Bilden visar Abslotut svensk sommar; öl och grillat!

Min fredag

Dagen inleddes med att jag tappade min stegräknare. Så numera tävlar jag inte med mamma. Attans bananer att det hände!!!!!!! Sen gick jag till Nautilus för att kolla deras sjukgymnastik. En sliskig man hjälpte mig i receptionen och sedan kom också en kvinna. Hon frågade mannen om det var akut, vilket han inte bedömde min fot som. Så, det var en månads väntetid. Jag strök Nautilus från min lista, och får hitta något annat...

Efter mitt misslyckande i jakten på en sjukgymnast var det tydligen elevrådsutbildning. Det enda jag kom fram till under de två timmarna var att jag ska hoppa av elevrådet. Bra utbildning va?!

Idag lämnade jag in min stooora Vemmentorpsrapport, tjugoen sidor blev den till slut. Nu har verkligen något lättat från mina axlar ;) Så i helgen ska jag bara njuta av vilan!!

Jag traskade mot bussen och fick ett sms av S. Hon undrade om jag ville hitta på något ikväll, och visst ville jag det! Så vid sju, efter att jag hade lagat underbart god köttfärspaj, bar det av till henne. Vi bakade chokladmuffins och tittade på Fight Club. Första gången jag såg den, and I liked it. Det var troligtvis en av de knasigaste filmer jag sett, men sevärd.

Nu är det "Hål i väggen" som gäller med temuggen i högsta hugg!

>>En smältande chokladbit i munnen är bra. En fjällvandring är bättre. Men kombinationen av dessa är bäst<<

Höök i Norrland?!

Jag såg precis ett avsnitt av SVT:s serie Höök. Tidigare idag läste jag om det i tidningen och att det skulle utspelas i Luleå. Nice, tänkte jag, lite norrlänska sitter aldrig fel! Så jag bänkar mig framför TV:n och hör att en skådespelare pratar stockholmska. Visst, norrländskan kommer snart, alla behöver inte snacka som man pratar i Luleå var min tanke. Men hela programmet gick, och inte en enda skådespelare pratade norrländska?! Inte ens ett vittne liksom. Aja, jag måste ju se det nästa vecka i alla fall, så att jag inte missar upplösningen på det hela.


Jag är inte bra på bildmontage...men det är tanken som räknas!

Jag är klar med min Vemmentorpsrapport. Bra jobbat Fia! Men jag kommer troligtvis få omarbeta den sjukt mycket senare. Det tar jag då.

Igår eftermiddag/kväll åkte jag med mamma, L och E till Väla. Där inföskaffades det träningskläder. Me like! Jag köpte en sjukt snygg brun pumakofta och ett par träningsbrallor också=)

Ja, vad hände idag då? Vi hade en otroligt roligt lektion med vår skolsyster, vi har nog inte skrattat så mycket sen jag vet inte när. Det var riktigt roligt må jag säga! Men dagen inleddes, liksom gårdagen, men en dryg timma på gymmet. Igår körde jag överkropp, så armarna har haft perfekt träningsvärk idag. Imorse var det benen och rumpan som stod på schemat, så jag får la se om jag har någon träningsvärk imorgon också. Dessutom var stegräknaren på idag. Hittills har jag trampat 10871 steg=) Jag har kanske inte berättat det? Jag och mamma har stegtävling, den som förlorar bjuder den andra på en heldag i Köpenhamn. Jag ska banne mig vinna!!

Det är sjukt så mycket jag längtar till nästa sommar, jag och Becka uppe på Keb, tjoho!



>>release me!<<

Så oerhört onödigt

Min förbannade fot tänker inte göra som jag vill och bli bra. Näe, icke sa Nicke! Jag var hemma från skolan idag, för jag mådde någt så sjukt illa imorse så jag har mest legat på sofflocket. Plus att jag har skrivit sjukt mycket rapport. I alla fall, jag har beundrat min fot och tyckt att all svullnad har lagt sig. Det kunde ju inte bli bättre, tänkte jag.

MEN, idag när jag kom hem efter att för första ha kört i mörker, och är på väg ner för trappan...då händer det. Jag halkar och ledbanden sträcks, en gång till. Det är för sjutton nästan nio veckor sedan jag stukade den, men den vill inte bli bra. Jag vet, jag måste ge den tid, men sen när kan Fia sitta stilla?! Jag har inte löptränat på hur länge som helst. Jag får spader!

Aja, imorgon bitti bär det av till gymmet i alla fall! Rikigt skönt att köra lite med överkroppen. Hade nämligen tänkt träna den imorgon=)

Nu ska jag deppa över min fot och min rapport innan jag ska sova.....

>>låt mina fötter få gå!!!!<<

Saknad och längtan

Fy bubblan som jag saknar Norrland nu. Det brast precis för mig. Tårarna trycker och hjärtat svider. Jag saknar verkligen allt!! Och mina vänner up north. Som jag saknar dem! Verkligen alla, hur mycket som helst! Jag vill bara åka hem igen, to the place where I belong. Nästa sommar, då smäller det! Jag, Becka och Norrland, oh yeah!

Ingen kan förstå min saknad och längtan. En tomhet som gnager, en fängslad längtan som vill ut.  


>>Om jag så reser till en annan värld
Där de gör mig till en kung
Hör jag ljudet av en älv och en skog i mitt hjärtas rum<<



Uppdatering

Jag har uppdaterat otroligt dåligt på sistone! I am sorry!! Dagarna har helt enkelt fyllts till brädden.

Igår fyllde någon jag känner år. JAG BLEV SJUTTON! Ovanligt många grattade mig i skolan och dagen avslutades med att hela tvåan sjöng för mig. Sen bar det av till Waynes där jag fikade med några kompisar. Tack tjejer för den stunden! När jag satt på fiket så ringde J och sa att han kommer till Hbg, så imorgon efter tennisen ska jag fika med honom. Det ser jag fram emot!

Vid femtiden igår så satte mamma och L mig i baksätet på bilen med ögonbindel och körde i väg. Vi körde kringelikorkigt och ganska länge. Största delen av vägen visste jag inte vem som satt i framsätet, vilket var lite obehagligt. Slutligen fick jag chockera mina ögon med ljus och det visade sig att vi var hos min bror och hans flickvän. Där bjöds jag på delikat sushi och senare glass. Efter några timmar där åkte vi in till stan och jag hade inte den blekaste om vars vi skulle. Det blev bio - Mamma Mia! Bra film enligt mig=) Efter bion åkte vi hem längs mörka tomma vägar. TACK för en kanonkväll!

Nu skrivs det på Vemmentorpsrapporten....

Smått och gott

Eftersom min förkyldning vägrar att ge sig så skippade jag Hälsobanken. Jag och C ska gymma och bli biffar på onsdagar. Plus att jag ska träna här hemma i byn, för jag har ju ett vad att vinna. Eller snarare en överrenskommelse att följa, jag och Y ska ha sexpack till den första juli tjugohundranio. Wish me luck!=) Dessutom ska jag gå på det andra Hälsobankspasset, men då ska jag träna S i tennis. Det ska bli hejdundrande roligt!

På vår första Svenska B lektion, som vi hade idag, analyserade vi Karin Boyes dikt "ja visst gör det ont". Att analysera dikter måste väl vara något av det tråkigaste som finns....? Vi hade dock en bra diskussion och kom fram till att vi tolkade den som hennes inre kamp om hennes sexuella läggning.

På vägen mot bussen fick jag syn på en man som satt på en bänk utanför biblioteket. Han satt med överkroppen hängandes över benen och armen släpandes i marken. Huvudet hade han mellan sina knän och regnet slog ner mot hans rygg. Mannen såg helt livlös ut och jag sa åt mina kompisar att stanna. Efter några minuters överläggning bestämde jag och M oss för att gå och fråga hur det var fatt. När vi gick mot honom började han röra på sig, så vi struntade i att fråga. Innan vi bestämde oss för att gå fram till mannen, ver vi ytterst tveksamma om vi skulle fråga honom. "Men hallå?!" tänkte jag "lite civilkurage har jag väl ändå??!!". Det är pinsamt hur lite man bryr sig om sina medmänniskor ibland. Att förbättra hos mig själv: civilkuraget!

Efter skolan åkte jag direkt hem och traskade hem genom ösande regn. Är det inte typsikt? När jag ska ha kjol och strumpbyxor så regnar det. Dessutom hade jag peeptoe skor, så jag blen ju plaskblöt. Dirket när jag kom hem drog jag därför på mig tights och min klasströja från nian... Myspys! Innan myskläderna åkte på såg jag ut like this:
 

Ikväll ska jag titta på Sverige som möter Ungern. Jag och C bettade: jag tror på en 2-1 seger för Sverige, medan C tror att Sverige gör ytterligare ett mål.

>>allt vad du vill att andra ska göra för dig ska du också göra för dem<<

Upptäcktsfärd i secondhandsgjungeln

Så skönt det är att ha sovmorgon! Imorse hade jag förmånen att kliva upp halv tio. Mums på det!! Sen begav jag mig in till stan för att ha en tyskalektion. De lektionerna bjuder alltid på minst ett gott skratt! Pratade med min lärare om att åka till Tyskland, jag kan inte bestämma mig om jag ska det eller inte....HJÄLP MIG! Vad tycker du? Ska jag dra iväg till Deutschland nästa år? Varför/varför inte?

Efter den lektionen gick jag och F en sväng på stan. Vi gick på second-hand-upptäcktsfärd. Haha, vi hittade två nya butiker som vi inte har varit i innan, och en som F inte har varit i. I en affär, Nytt & Bytt, provade jag en superfin kilt, men den var liiiiiite för liten, tyvärr!  Och i en annan affär, retro-någonting..., hittade F en väska som vi säkerligen kommer att battla om! Båda vill ha den, vem får den? Fast F var ju faktiskt först. Så vill hon ha den så får hon den=) Jaja, jag gick inte tomhänt från vårt second-hand-marathon, utan jag hittade en Garry Weber kjol som jag köpte.

Jag köpte också en kjol på KappAhl, det första plagget som jag införskaffat mig på den affären. Den ska jag nog ha på mig imorgon, så bild kommer! När jag låg på sjukhuset läste jag Elle och då kunde jag klura ut att jag nog är en recensionista. Vilket betyder att jag inte bryr mig så mycket om vart jag köper mina kläder, utan huvudsaken är att jag tycker om plagget. Det stämmer, delvis i alla fall. Oavsett vilken affär jag är inne i  (skulle dock inte köpa något på Coop.....bryr mig lite om vilken affär ändå) så har jag alltid ögonen med mig. Vem vet? Den urläckra tunikan kan ju finnas i den mest oanade butiken! 

Nåja, fick väldigt många komlimanger för dagens jeans.

Jeans - Object
T-shirt - H&M
Kofta - Gina Tricot
Halsband - Ur & Penn


Tråkig måndag...

Idag var jag i skolan för första gången på ganska länge. Jag har ju varit sjuk. Eller är sjuk rättare sagt. Förkyld och hosta. Plus att jag är extremt trött, har itne sovit rikigt på en och en halv vecka. Jag vill ha tillbaka den Fian som sprutar energi och inte någon halvkass kopia. Ge mig mig tillbaka!

Igår åkte jag, korkat nog, in till Helsingborg för att ha säsongens första tennistimmar som tränare. Rikigt idiotiskt gjort, men kul var det!

Idag har det varit en sådan dag, då i stort sett ingenting extraordinärt har hänt i mitt liv. Det är otroligt sällan sådana dagar inträffar. Tack och lov!

Näe, nu ska jag avnjuta min abslouta favoritglass Dulche de Leche i soffan.

Förresten!! Jag har hittat en gammal kofta som mormor har stickat och som mamma använde på 80-talet. Jag lovar att den kommer på bild inom en snar framtid, för den är ljuvlig!

>>mañana mañana eller mannana mannnana som vi säger<<

Ofreda

Idag avslutades mitt marathontittande på Mordkommisionen. MEN - jag har inte sett de första sex avsnitten och de sista sex. För de fyra dvderna har jag inte än...

Efter tittandet på dansk film så skrev jag lite på den berömmda Vemmentorpsrapporten. Jag säger bara shiet! Men det löser sig väl=)

Mamma är bortbjuden på middag, så jag har tänkt att baka en sockerkaka till henne tills hon kommer hem. När hon kommer ska i se en chick flick: tro hopp & kärlek blir det. Men innan dess ska jag beskåda när Sverige möter Albanien. Det blir roligt, hoppas jag i alla fall!

Den senaste tiden har jag saknat att ha en lite större mobil än min platta, trots att jag älskar min nuvarande nalle (trodde ALDRIG att jag skulle kalla min mobil för nalle.....). Så öppnade jag en låda idag, och vad hittar jag inte då?! Jo, min mest älskade mobil! En Sony Ericsson K???.

Hittade un underbar lista på användbara(......) o-ord nyss. Därav rubriken ofreda som betyder lördag, för alla sominte redan har fattat det.

Nu ska jag ner och byta telefon, i alla fall för ett tag=)

>>just keep smiling!<<

Norrländsk och skånsk metalitet

Jag är 77% norrländsk. Eller i alla fall om norrlandstestet får avgöra den saken. Om jag ska bestämma är jag nog liiite med norrländsk. Visste du till exempel att man gör palt av potatis, mjöl, salt och fläsk? Och att det serveras med lingonsylt och smör? Mmmm, och om du nu tänker klicka på länken och göra testet har du fått hjälp med en fråga. Var så god!

Jahaja, varför börjar jag skriva om detta nu? Jo, för jag saknar Norrland! Varje dag och åter varje dag. Men jag ska väl inte klaga, för jag har det bra här i Skåne också. Men jo, jag får visst klaga för hur mycket skiljer sig inte Skåne från Norrland och vice versa?! Otroligt mycket! är svaret. Det är två helt olika mentaliteter. Tro mig! Ikväll när mor, syster och jag åt krabba så kom vi att prata om just detta. Mentaliteter.

Allt började när L berättade att hon inte hade tagit skolfoto igår, utan idag. Så kom vi in på att de flesta på skolan var irriterade över detta, för igår hade ju alla haft på sig sina "fotokläder" och idag var det omöjligt att ha samma plagg på sig. Ja, så kom vi in på hela norrländsk-skånsk-mantalitet-spåret. Vi kom fram till att i Norrland ställer alltid alla upp för varandra. Nu får du inte tro att man överger varandra här nere på dessa sydliga breddgrader! Det är inte motsatsen här nere. Men i Norrland är man mer som ett enda lag. Alla kämpar för varandra. Det kan nog ha sitt fäste långt bak i tiden. För förr i tiden behövde man ju verkligen varandra uppe i norr, och det är en fin vana som har hängt med.

Vidare så pratade vi om att gå till skolan. Vi fortsatte på samma spår: mentaliteter. Tänk dig en kall vintermorgon (så att alla ska veta vad jag menar: -15¤C) och gatan du bor på har inte hunnit plogas. Det är fortfarade mörkt ute och vinden leker med snön som faller. Du står i hallen och knyter kängorna som når precis ovanför kanten på dina jeans, som du givetvis har långkalsonger under. Du tar på dig jackan ovanpå tjocktröjan och slänger halsduken ett extra varv runt halsen. Mössan åker på och när du har stängt dörren glider händerna in i de värmande vantarna. Så, nu väntar en promenad till skolan. Väl framme i skolan sopar du av dig det mesta av snön på benen, men man kan fortfarande se tydliga rester efter lite snöpulsande på jeansen. Öronen och näsan skulle kunna vikariera för jultomten, de har åtminstone samma färg som honom. In i klassrummet bär det, det är ingen som kommenterar snön som smälter på dina byxor, och du kommenterar inte heller samma procedur på dina klasskompisar. Om det beror på att norrlänningar är tysta eller för att detta händer varje vintermorgon vet jag inte...... När skoldagen är slut är det återigen mörkt ute och på vägen hem suktar du efter den varma chokladen du ska dricka när du åter kommer in i husvärmen.

Ååååååååååååååh, nu saknar jag Norrland! Shitbritt vad jag vill dit! Två ord - nästa sommar. Då ska jag och min älskade vän Becka tågluffa uppe i norr. Och vad passar bättre än att ha Keb som slutdestination? Då pratar vi om toppen, såklart!

Detta blev ett inlägg som heter duga. Nu är det dags att dricka ännu en kopp the (har säkert druckt femton muggar hittills idag) så jag blir kvitt min förkyldning och hosta. Så ska jag lägga mig i soffan och titta på ännu ett avsnitt av Mordkommisionen. Jag har nämnligen en mordkommisionen-marathon!

>>another ditch in the road Keep moving<<

Kom igen nu då!

Heja Fias kropp! Nu tycker jag allt att energin borde komma tillbaka och mina "svettattacker" borde lägga av! Imorse vaknade jag med rejäl hosta och kände mig fortfarande matt i kroppen.

Dagen tillbringdes därför i soffan framför Mordkommisionen. Rikigt bra serie det där -  en eloge till Danmark!

Tydligen så är det inte bara en snyggare, blondare, längre, sexigare, you-name-it tjej som kan bräda oss längre och sno vår kille. Jag läste i någon tidning idag att det inte bara är vi kvinnor som kan väcka lusten hos män, utan även sportbilar. Så om du någon gång blir lämnad av en kille, så behöver det inte vara en annan tjej som är anledningen, utan det kan vara en röd blänkande Porsche som fått ta din plats. Om det nu skulle kännas bättre...

>>slutcitat<<


Medicinerna spökar

I natt sussade jag i mammas säng, ifall att det skulle bli kämpigt med andningen igen. Natten klarades av utan några problem och klockan 07.20 ringde mitt alarm och det var dags att hoppa upp. Mot köket styrde jag mina vacklande steg och fick i mig youghurt och en halv kopp the. Så trött och slapp jag kände mig, men jag tänkte ge dagen en chans och ta mig till skolan.

När jag kom till skolan överöstes jag med kramar från alla håll och kanter. Jag kan inte säga, hur mycket jag än försöker, hur mycket ni betyder för mig NH7! Allt ni gjorde natten till den sista augusti, det finns bara ett ord. Ett mycket litet ord, men ack så mycket känsla jag har bakom det - TACK!

Jag började svettas i skolan och min kropp var svag. Så efter lunch åkte jag hem, och blir troligtvis hemma imorgon. Jag vill bara tillbaka till skolan nu och att allt ska bli som vanligt. Så, ge mig någon dag till, sen är Fia fit for fight!

Vad bjöd garderoben på idag då? Jo, nämligen:

Topp/Lindex--Skärp/Vila--Kofta/Gina Tricot--Jeans/Diesel

>>those three word I'd said too much, but not enoght<<

Nu är jag hemma från sjukhuset

Nu sitter jag hemma, i min egen soffa. Inte i någon sjukhussäng, utan hemma.

I fredags kväll/natt fick jag i mig något som jag är allergisk mot, troligtvis nötter på något sätt. Det blev jobbigt att andas och jag tog medicin. Vi var ute på vår bioligiexkursion, så hela tvåan var där. Ambulansen kom vid halv fyra och hämtade mig. På sjukhuset fick jag några återfall, det är därför jag har fått stanna där så länge.

Ett enormt TACK till alla som har tänkt på mig under tiden. Till alla som har varit och hälsat på och/eller ringt!

Ett ännu större TACK till alla som hjälpte mig under min reaktion i Vemmentorp! Alla, och då menar jag verkligen alla(!!) som var med i Vemmentorp, ni är fantastiska och kunde inte ha gjort något bättre än den fantiastiska insats ni gjorde!

Nu är mina tankar hos Carl, jag hoppas att du också får komma hem snart!

>>Carpe Diem<<
Livet kan ta slut....

RSS 2.0