Pssst!

Jag har hittat en dator. Jippieyojippieyej! Jag har dock inte mycket tid alls, så här kommer en kortis om vad jag har gjort hittills:

Ett besök på akuten som ledde till kryckhoppning, hajk, åkt vilse i en rullstol på sjukhus, köpt åtta liter mjölk och åtta liter fil på Statoil mitt i natten, handlat för femtusen kronor på Willys bland annat fyrtio Skogaholms limpor och haft allmännt fantastiskt roligt!!!

Hoppas att allt är bra där du nu befinner dig!

Gör som jag:
>>don't worry be happy!<<

En miniupdate

Just nu befinner jag mig hemma hos M i en av Stockholms förorter, om det nu är en förort.

Veckan i Italien har varit helt amazing!! Jag har haft världens underbaraste konfgrupp och mitt rum bjöd mig på mängder av goa skratt. Evelina, Elin, Sandra, Ylva, Carro och Hannah - ni är underbara! Sen lovade jag ju att jag skulle nämna Frida också, varsågod bruden! Alla har varit otroligt underbara.

Massor av härliga inköp har jag också gjort. Bla gladiatorsandaler och en klänning. Bilder kommer när jag är hemma. Jag lovar!!

Nu ikväll käkade jag underbart god grillad mat och tänkte på stackarna fårn Assisi som samtidigt åt på Max i Uppsala. Livet är orättvist med gillar mig!

Nu ska jag hjälpa M att packa det sista innan hennes mamma har gjort färdigt rebarberpajen.

Imorgon blir det uppgång i ottan för att senare åka till BREVIK =)

Några störtsköna citat från diverse konfirmander under veckan:
"Inte något illa menat, men du ser ut som en hamster"
"Det negativa med dig är att du har ropat 'bil' alldeles för mycket"
"Jag har köpt en tje........"

>>Njut av livet så länge det varar<<

Fyra timmar innan jag försvinner....

Då så är det bara fyra timmar kvar innan jag åker och är borta i en dryg månad. Nästan allt är packat, men resväskans dragkejda har gått sönder. Förhoppningsvis hinner jag laga. Håll tummarna!

Jag är fylld av förväntan och spänning. Undrar hur resan till Assisi går. Vad som händer och hur vi i ledargruppen axlar diverse problem. Men vet du vad? Det löser sig! Brevik vet jag kommer bli kanoners! En sommar på Brevik kan inte bli bortkastad för mig, inte en chans.

Dagens klädel ska jag kunna ha även imorgon när vi ska gå längs Assisis gator i stekande sol. Så därför blev det så här idag:

Body - Gina Tricot
Tröja - H&M
Shorts - New Yorker
Halsband - inhandlat i Assisi

Under tiden som klockan tickar vidare mot avgång så ska jag slå på en film och krypa upp i soffan. Bara vara på ett behagligt vis!

>>När en dörr stängs öppnas ett fönster<<


Poolen för hela slanten

Vilken trevlig dag jag hade igår. Tack älskade vänner för att ni finns för mig här nere i södern! B fyller år idag: Grattis på sextonårsdagen Bosse! Det firade hon igår med ett poolparty. Eller vi umgicks vid och i hennes pool. Jag körde skyttetrafik i Tyringe mellan B och tågstationen, eftersom folket kom på olika tider. Så nu har jag hög status - för jag hittar i Tyringe! Vi hade en underbar dag fylld av skratt, pizza, marängsviss och bad. Clara försökte lära mig dyka, dock blev det idel magplask...
        


När jag kom hem senare på källen blev det ost och kex med mor och far i uterummet. Det var länge sedan i satt och pratade så. Myspys! Jag tänkte vända på dygnet, men lyckades väl in så vidare bra. Jaja, det blir ett tufft dygn detta.

Inatt (natten till måndag) klockan 00.00 ska mamma och pappa skjutsa mig till Skavsta. Eller skjutsa och skjutsa, en bit ska jag väl köra. På Skavsa ska jag möta upp ett gäng konfirmander och ledare från Härnösand och tillsammans ska vi flyga till Rom för att slutligen komma till mitt älskade Assisi. En knapp vecka ska vi tillbringa i denna vackra stad. Mmmmm! Stackars M då - hon har fått ett hål i foten. Men jag stöttar dig i vått och torrt, så nu får jag väl stötta på ett mer fysiskt sätt.

Jag tittade på Wildfire på TV imorse. Nu när det är sommarlov så kan man ju sätta sig i soffan och mumsa på frullen. En liten rolig dialog kom under programmets gång när en kille skulle sätta ihop en IKEA-bokhylla (amerikansk serie):
- Jag förbannar Sverige!
- Inte de heta blondinerna väl?
- Nej. Inte de heta blondinerna!
Haha, den tyckte jag var lite rolig.

Näe, nu måste jag ta tag i dagen och packa. Jag ska vara borta i fem veckor från idag. Jag skriver lite mer innan jag åker, så håll utkick efter min update!

>>the most radical thing to do is to love someone that loves you<<


118100 - hur kan de?

Jag skickade en fråga till 118100. Frågan jag ställde löd "vem är jag Sofia Skoglund?" Jag fick idéen från en annan blogg jag kikade på. Något speciellt svar förväntade jag mig inte, utan testade bara för skojs skull. Efter några minuter kom ett svar som lyder såhär "118100 tror att du är en trevlig nyfiken tjej på 16 år. På fritiden umgås du gärna med dina nya klasskamrater och dina vanliga vänner. vi är övertygade om att du är en toppentjej!"

Hur sjuttsingen kan de veta vem jag är? Sånt här är lite läskigt!! Om du har något vettigt svar som en blondin like me kan behöva - så förklara, tack!


Fia är tillbaka på planen!

Ojojoj så länge sedan jag bloggade, mitt liv har fyllts av annat den senaste veckan. Jag har inte varit i närheten av en dator heller för den delen. Så, vad har Fialotta hittat på då? Det ska jag berätta för dig!

Först och främst så har jag varit ledare på ett barnkollo ute i Vemmentorp. Det har varit riktigt roligt! Som mest har vi haft tjugofyra barn åt gången, så du kan ju tänka dig vilket high life det har varit! En natt somnade barnen klockan tre och vakande två timmar senare. De vakande ju inte och var tysta utan förde högt liv omkring sig. Det suger tonvis av energi att vara barnledare, men man får så otroligt mycket tillbaka.

Kaffe har druckits utan dess like. Man måste ju hålla sig vaken på ett eller annat sätt. Inte sant? Alla kvällar grillade vi, antingen korv eller hamburagre. Maten har inte varit den bästa, så min mage är svullen som en ballong. Men vad gör väl det?! Jag och Y ska ju börja träna i höst. Till nästa års kollo så ska vi ha sexpack och vi ska dessutom kunna rocka rockring. Så det så! Det var något som barnen gjorde stup i ett. Rockade rockring alltså. Vi ledare blev lite sugna så en kväll så tog vi varsin ring och försökte, om du hade sett oss hade du fått dig ett gott skratt!!

P och jag kommer båda från Norrland, så i har haft väldans roligt åt Skåne vs. Norrland. Bland annat så påpekade R att 'korna' (kossor) och 'Kiruna' uttalas på samma sätt på skånska. Försök själv!

Vi var lediga en dag, mellan de båda kollona. Då passade jag på att åka till Väla med familjen. Det var längesedan vi fyra som bor hemma hittade på något tillsammans. Vi hade det riktigt trevligt på köpcentrumet och jag fyndade två tröjor. En på H&M som är bommul och linne blandning, hur skön som helst! Den andra är en vit body från Gina Tricot. Efter shoppingen smaskade jag och syster i oss en nachotallrik på Taco House. Oj så mycket fett! Men ack så gott.
Tröjan från H&M

Igår så åkte jag in till stan för att köpa present till B som fyller år på söndag och firar det med poolparty imorgon. Det ska blir riktigt härligt! Sitter här och filurar på hur jag ska ta mig hem. Skånetrafikens hemsida föreslog en resväg som var såhär: tåg från Hässleholm till Lund, byta tåg i Lund till Helsingborg och sedan buss till Örkelljunga. Inte en chans i världen att jag åker på det viset! I alla fall, så träffade jag min bror i stan igår. Vi hade det riktigt trevligt på torget med varsin kall dricka. Självkart så hade jag sommarens-måste-ha-i-handen-dricka - Waynes' frappe! Efter drickandet på stan begav vi oss till hans lägenhet där jag fick lov att laga min tacopaj. Jag jobbade emellertid inte i onödan för J tyckte det var grymt gott. Efter maten tittade vi på teckad film, det har jag inte sett på år och dagar. 

Kvart i åtta i morse mötte jag mamma med mitt bittra morgonhumör. Hon väckte mig för att försäkra sig om att jag visste om att jag skulle till sjukhuset klockan tio. Tror du att jag hade koll så tror du fel. Tack och lov att hon väckte mig så tidigt. Jag hann med bussen och kom i tid till kvinnokliniken. Efter sprutan så träffade jag C på stortoget. Vi traskade in på ICA och köpte frukt och kex, sedan vidare in på Espresso House och köpte Frapino (ett alternativ till måste-ha-i-handen-dryck!!) och slutligen satte vi oss i statsparken för att avnjuta godheterna. Så underart det var att sitta i stekande sol med trevligt sällskap! Tack C!!

Näe, nu måste jag banne mig packa inför nästkommande fem-sex veckor! Jag ska både packa till Assisi och Brevik. Så, nu ska jag svälja min sista kaffeslurk och sedan vika och trycka ihop kläder.

>>Gårdagen är historia. Morgondagen är mysterium. Idag är en gåva<<
 

RSS 2.0