Är jag beroende eller?

Skolan tar kol på mig. Kol 12, eller 14. Kol är ett grundämne som betecknas med C. Ni märker ju hur hjärntvättad jag är! MEN, jag har bara tre dagar kvar, tjalalalala! Ojojoj, vad bra vi är Nahum=) Dock är vi ju pluggskola nummer ett så vi har givetvis fysikprov, matteredovisning+redogörelse+reflektion kvar under våra sista dagar. Gudars vad roligt det kommer att bli på onsdag!!

Fia är, som bekant, otroligt shoppinggalen. Har du inte märkt det, såvida detta inte är första gången du kikar här, så måste du sakna en hjärncell. Minst. Idag tänkte Fia ta bussen hem kvart över två. Men det blev det ändring på när tanken om en sväng in på second hand butiken slog henne. Fia traskade glatt upp på Söder och in på Humana. Där tittade hon sig omkring och det dröjde inte länge förren hon stod i provhytten med ett par gubbshorts på sig. Snabbare än hon hann tänka så hade hon köpt dem och var återigen påväg ner till Knutan. Denna Fia är jag, om du missat det. Mor min har från och med nu förbjudit mig att köpa fler plagg. För en gångs skull ska jag lyda....

Jag har emellertid inte bestämt mig om jag tycker att shortsen är sjukt fula eller riktigt checka. Det återstår att se.



Idag hade jag mina nya jeans från Object. Oh yeah!
Till dem hade jag Lisas skor som hon köpte i Paris, oh la la!

>>det gör ondare att skära sig på snäckan än att sticka sig på tisteln<<

Balfrisyr 100 mil härifrån.

Åh vad jag älskar våren,eller får jag säga sommaren? Det är ju sommar värme utomhus! Vi käkade lunch i stadsparken och i hissen på väg upp till skolan utbrister Linda "kolla ryggen!". Jisses vilken bränna jag hade fått. Efter skolan la jag och Botilda oss återigen i parken och denna gång fick jag snygga streck efter shortsen. Wiiehoo!!

Vid tretiden satte vi oss på Mäster Palms plats utanför skolan och såg hur bedårnde våra treor var inför kvällens studentbal. Åh, så fina de var! Efter gluttande på dem tog vi bussen till Väla. Där strosade vi runt, eller strosade och strosade. Jag var inne i en massa affärer och provade slappa jeans och baddräkter. Hittade ingen baddräkt men däremot jeans. Kikade på ett par på ONLY från Object och de var riktigt snygga. Det var en kille som stod och hjälpte sig tjej att hitta ett par jeans. När han fick syn på "mina", som jag provade, tyckte han tjejen skulle köpa dem... Jaja, det bar in på Gina Tricot och även där hittade jag ett par potentiella jeans. Provade de på OLNY en gång till innan jag beslutade mig för att köpa dem. Det är bara ONLY på Väla som säljer plagg från Object i Helsingborg. Till skillnad från kläder på Gina Tricort kommer ju inte varenda kotte gå runt med likadana jeans som mig i sommar=)

Idag konstaterade jag och Aicha att vi har väldigt lik stil. Haha! Idag hade jog på mig min nyinköpte body, och det visade sig att Aicha tänkt köpa en likdan. På Gina bad hon mig plocka fram några plagg hon kunde prova. Helt omedvetet så tog jag ett par svarta shorts och en randig body. När Aicha köpt plaggen så kom jag på att det var precis det jag hade på mig! Tack tjejer för en underbar eftermiddag!

Om två veckor så ska jag sätta upp balfrilla på Frida! Åh så kul det ska bli!! Jaha, och vad är det för speciellt med det då? Jo, Frida bor etthundra mil från mig...




Idag bjöds det på
body - Gina Tricot
shorts - H&M
brosch - ärvd från gammelmormor

>>att alltid vara en smula barn - det är att vara verkligt vuxen<<

De är här. Magrutorna.

Jag har snubblat in i världens snyggaste kille. Jag lovar! Jag håller på att spricka av jag-vet-inte-vad! Oh my så snygg han var!!! Är det inte lustigt att jag igår tänkte att jag bara skulle koppla bort kärlek ur mitt liv ett tag, eftersom det ändå bara är stillastående på den fronten. Och idag snubblar in i en så het pöjk så jag vet inte vad?!

Om en vecka har jag sommarlov, wiie! Det ska hända så mycket roligt och spännande sommaren tjugohundra åtta. Om två veckor är jag hos underbara Linnpinn.

Dagen bestod av ett historiaprov och lite förberedelser för matteredovisningen. Efter skolgrejset så mötte jag upp min äldre syskon vid Mezo. Vi käkade och gick på Dunkers. Tänk vad vi är beroende av plast, allt finns i plast. Diskborstar, bunkar, termosar (de kom förresten till tack vare fotbollsEM 1958. Folk började sitta framför tv-apparaterna i finrummen och bjöd in sina grannar. Men under nittio minuters match så hinner ju kaffet kallna. Då kom något snille på termosen, närmare bestämt kaffemoster), lådor, jag kan inte räkna upp allt! Efter en sväng på Dunkers drog vi till Familia. På vägen hem hoppade jag av vid Väla och köpte mig en body. Jag har också bestämt mig för att köpa en baddräckt, trott eller ej!

På lördag ska jag, Fanny och Matilda på U21-landskamper. Först blir det Holland-Portugal (tror jag) och sedan Sverige-Frankrike. Jag och FancyFanny spanade in fransmännen på stan. Ska bli kul att se de på planen också.

Magrutorna har anlänt! Två stycken. Nu återstår det att se hur länge de är här för att stanna.





Idag blev det tröja från Clara
Egensydd kofta
Shorts och skärp från New Yorker
OH YEAH!
Dock syns det inte på denna bild att mina magrutor är här ;)

Dags för pensionärsTV nu!

>>alla har ju visst födelsedag, bara det att vissa är döda...<<

En update!

Jag är ledsen för att jag inte har uppdaterat dig på ett tag. Det har varit full rulle i mitt liv, så jag har helt enkelt inte haft tid att blogga. Vad här hänt då? Jo, jag jag har ätit chips, druckit Coca-Cola och käkat på McDonalds för första gången på säkert fyra fem månader. Jag har umgåtts med Caisa, båda mina systrar gav mig stryk i TP. Så nu ligger jag och tjuvläser frågorna innan jag ska sova. Eller inte...  Jag har hunnit med att köra lite bil också, bland annat mellan Ljungby och Växjö. Ja, sen har jag haft kemiprov och imogon är det historiaprov som gäller. Så massor av min tid har, sogligt nog, gått till pluggande. När jag inte har gjort något av ovanståede har jag varit i skolan...

Till och med i Beckas skola. Hör och häpna! Det var pinsamt med trevligt=) Jag är i alla fall glad att jag inte går på ett sånt där klassikt gymnasium utan på en liten friskola. Trivs bra där! När jag var i Växjö så hittade jag ett par balla skor på Din Sko. Dock var jag utan både pengar och kamera så tyvärr kan jag inte bjuda på godingarna. Efter Beckas skoldag cyklade vi ner på stan med varisin milkshake. Mumma! Lördagen inleddes med världens fika nere vid sjön. Jag är så tacksam och glad för att jag har dig BeckaBej! Vi pratade om det mesta som livet har att bjuda på. Hem bar det igen och vi knäppte mååånga kort, etthundrasju för att vara exakt. Det finns nämligen inte så många fotografier på mig och min kära vän. Galna som vi är illustrerade vi bland annat ett mord. Jag hoppas att grannarna inte ringde till polisen ;) När vi hade knäppt bilden som kommer så säger Becka, på bred å härlig norrlänska "vi se ut som såna här stjärnor!". Haha! Att vi gör, inte sant?



Dagen har bjudit på treornas estetredovisning. Mycket bra måste jag säga! Vilket piano- och skådespel. Min haka har ännu inte åkt upp efter att jag tappade den. På eftermiddagen har jag solat och gjort en flott begreppskarta över nya tiden. Sofies värld blir speedreadad till tusen!

Nu ska jag se det senaste skvallret från Manhattan. Gossip girl, here I come! Inte sant att man ibland skulle vilja vara en av tjejerna i serien?!

>>En astronaut och en kirurg började prata om tro en gång. Astronauten var inte troende till skillnad från neurokirugen. "Jag har varit i rymden, men inte såg jag någon gud inte!" säger astronauten. Då svarar den erfarne kirurgen "och jag har opererat många hjärnor, men inte sett någon tanke.<<

Woohoo, jag är i Växjö!

Gick upp klockan fem i morse och halv sju lämnade jag och mamma Örkelljunga. Vi for upp mot Växjö och efter några mil så kom mamma på att hon räknat fel på tiden, så vi blir en timme tidiga. Stakars Becka tvingas upp och möter oss i dörren, kramkalas bryter ut.

Efter långa stunder av övertalning, och x antal paniksms från mig till omvärlden, så käkar jag lunch med Becka och hennes kompisar. Till lunch var det frusen pastasallad. Efter lunchen var det dags för historia...men kemibok åkte fram och jag har liiite mer koll på elektronparbindningar nu än för ett dygn sedan.

Efter Beckas pluggande om folkmordet i Kambodja cyklade vi ner på stan. Kämpiga Becka trampade på med mig sittandes på sadeln, eftersom hennes pakethållare bara tål 25 kilo. Jag känner att jag väger en aning mer än det. På stan köptes det armband och smaskiga milkshakes som avnjöts vid sjön.

Efter en vända hemom for vi ner till badet och spenderade mysig tid i bubbelbadet! Å vi åkte en läskig rutchkana. Oh My God vad läskig den var!! Kvällen bjöd på Morden i Midsummer, och nu sätts Miss Marple på. Deckarna blir som bäst i Beckas sällskap!

Just nu bäddar Becka åt mig, borde ju hjälpa till! Och jag sitter och skriver ett ganska enformigt inlägg iförd min å Beckas egendesignade Norrlandströja. Jag lovar, bild kommer på denna underbara kreation!

>>Det ä int nådigt va suverän ja ä!<<

Men Män!

Varför måste allt i Sverige vara så lagom? Jag tror jag blir tokig! Idag har jag gått och tänkt på hur otroligt dåliga vissa (de flesta) svenska killar är på att flirta. Ta inte illa upp nu grabbar, jag måste bara skriva av mig! Åk till nästan vilket annat land som helst och killarna är så mycket bättre på att charma oss flickor. Det räcker att åka till våra kära norrmän, tro mig, jag har varit med om det... I höstas när jag och mammsen åkte till Italien kan jag säga att det flirtades. Ja, italienarna var sanslösa. Mestadels berodde det väl på att jag är långbent och blond.

Så fort vi hade satt ner våra fötter på Milanos gator så börjades det. Mamma gick och grät så mycket som hon skrattade. Var tredje kille vi gick förbi, nu överdriver jag inte det minsta, gick och spanade in mig. Till och med när vi hade passerat killarna (eller jag kanske borde säga människor med en femte lem, eftersom de var allt från sexton- till fyrtioåttaåringar som glodde) vände de sig om för att ta en till titt. Här kan man ju gå på stan i sju timmar utan en enda blick. Visserligen tror jag att det beror på att här är det vanligt med långbenta blondiner. Men killarna vågar i alla fall visa vad de tycker, annars skulle de inte glo och vissla. Det värsta (eller bästa, hur man nu väljer att se på det) var en gång när jag och mamma gick från Chiavari till Lavanga. I utkanten av Lavanga så är det en bil som är på väg att köra in på en uppfart. Den något-sådär-tjoguåriga killen som kör bilen börjar titta mot mig. Jaja, tänkte inte så mycket på det. Så märker jag att samma kille kör bakom oss. Han kör förbi och in på trottoaren en liten bit framför oss. Dörren öppnas och han är på väg ut. Vi hejar på varandra, men jag och mamma fortsätter såklart traska. Killen ger sig inte utan gör ett till försök och kör in ännu en bit längre fram, slänger sig ur bilen och springer fram till mig. Han börjar snacka italienska och frågar om mitt mobilnummer. "I don't understand" ljuger jag och går vidare. Så börjar killen mixa italienska och engelska så jag säger åt honom på svenska. Men inte ger killen sig för det inte. Nejnej, han fortsätter böna och be. Jag och mamma går över på andra sidan och fortsätter vår färd. Så var vi av med honom!

Trodde vi ja. Men icke sa nicke. När vi ska passera ett övergångsställe så är det han som stannar för oss. Efterhängsen som han är, är han återigen på väg ut ur sin bil. Bilarna bakom börjar tuta så han kör vidare. Jag och mamma kommer fram till torget i Lavanga och vem kör inte rundor där och letar efter mig då?! Snabbt in på en affär sen såg jag inte mer av honom.

Kom igen nu svenska killar, visa er manlighet! Vi tjejer gillar att bli uppvaktade ju. Okej, ni behöver inte dra det lika långt som en viss italienare. Det är lugnt, för då blir ni bara efterhängsna, något som inte gillas. Ni behöver inte heller bli så drastiska att ni tafsar, som en annan italienare 'råkade' göra i Assisi. Nej, utan lagom sådär. Jag tror emellertid att alla skulle kunna väga lite mer. Om man sitter och käkar glass i en park och har fått någon connection med en kille/tjej, varför inte gå fram och säga något finurligt. Visst, det kan bli pinsamt, men so what?! Efter någon timme är det bara ett gott skratt som återstår. Så killar, upp till bevis, visa att ni är män!

>>Är inte du desperat nu?!<<  



Åsså avslutas detta med:

Jeans - BikBok
Topp - sidenmänniskorna i Härnösand

Skåningarna blir kanske liiiiiiiiite norrländska i höst!

Det underbara vädret är tillbaka! Det är verkligen bra. Idag har det varit en ganska seg dag. Åt på Koreana för första gången på evigheter, men det lär dröja en evighet innan jag går dit igen. Magen sväller ju som en deg under jäsning.

Lurade älsklings Becka idag. Jag ska åka upp till na på fredag. Skickade ett mess med budskapet "jag fick inte ledigt från skolan, så jag kommer inte...". Becka fick panik och ringde mig å vips så var oron stillad. För jag kan ju inte undvika att åka till sötase växjöbon heller!

Jag och Wille har även idag ödslat x antal sms på varandra. Vi har kommit fram till att det skulle vara ganska kul att gå fram till någon random på gatan och fråga om personen vill ha lite myspys i gräset. Haha, inte en chans att jag gör det!

Guess what?! Jag och brudarna ska kanske åka till Härnösand på höstlovet. Ja, jag vet, det är länge till dess, men i alla fall. Skåningarna goes fejknorrlänningar for a while. Känner på mig att jag kommer få leka tolk ;). Jag hoppas verkligen att resan blir av, för det skulle vara underbart att få visa brudarna Norrland. Å jätteroligt att mina vänner får träffa varandra. Lite spännande sådär. Åååå, vad ballt det skule vara!

As usual avslutar jag med en liten outfit :p


Vit tröja H&M
Svart kofta made by myself
Shortsen är ett par avklippa jeans från Blend

>>ditt förflutna formar din framtid<<

Tuttar och höfter

Två inlägg på en dag. Det må vara beviset på att jag är sjuk. Jag borde har gjort en massa vettiga saker idag, men har du så höga tankar om mig så kan du sänka dem radikalt. Jag har bara skrivit lite på mitt idrottsarbete. Ajabajja! Min ursäkt är ända ganska bra, jag har haft dunkande huvudvärk. Igen. Jag ska göra synundersökning. Tänk om jag behöver glasögon. Jag vill verkligen inte ha det!! Nog för att det kan vara snyggt, men jag hade tyckt att det var sååå jobbigt. Å andra sidan så sliter jag hellre med glasögon än huvudvärk.

Jag vet inte hur många timmar jag har chattat med Wille idag. Ett stort antal har det blivit kan jag lova! Vi har pratat om det mesta, allt från anorektikers bloggar till nyårsafton. Wille, du är bra bra du!! Vi har verkligen snackat om allt möjligt idag. Jag vet inte hur många gånger han försökte peppa mig att fixa det där som jag borde göra...men han lyckades inte. Men det är mitt eget fel.

Såg i tidningen att det är första semifinalen i Eurovision Song Contest ikväll. En sådan traditionstrogen fliur som jag är ska jag givetvis se den.

>>Vi vill ha tuttar och höfter<<
Ett uttalande av Wille när vi pratade om tjejer som plågas av ätstörningar. Han syftade på vad killar vill ha=) Måste bara tillägga att det är hemskt hur tjejer svälter sig själva. En tjej åt bara bananer och en annan var 165 cm och vägde 45 kilo.


Fialotta är sjuk....igen

Ich bin krank. I am ill. Jag är sjuk. Vaknade med fruktansvärd huvudvärk kvart över elva imorse och insåg att jag missat bussen. Tittade när nästa buss skulle gå och upptäckte att det inte var förns halv ett. Nähä,och det innebar att jag bara skulle hinna prata betygskriterier i historia om jag åkte in. Mamma kom hem på lunch och när hon fick höra om min huvudvärk och hörde min hosta så tyckte hon att jag skulle stanna hemma. Sagt och gjort, alla lyder väl sin mor?!

Så nu sitter sjuka Fia här i soffan med en dator och ska plugga. Fia har ju elva inlämmningar/prov kvar på sina elva skoldagar. Mitt liv leker, inte sant?

Nä, nu blir det kemibok och idrottsuppsats för fulla muggar.

>>HostHost<< detta får avsluta idag, eftersom jag inte kan säga något annat

Brännboll ute i det (blöta) gröna

Ja, vad ska jag säga om idag? Blev förbannad när jag fick reda på att jag just nu ligger på VG i idrott och hälsa A. Höll på att börja gråta på bussen on our way to Norrvalla. Tack Clara för att du tog dig tid att lyssna! Jag vill bara hem till Norrland just nu. Det är en annan mentalitet. Människor tar i varandra när de pratar, det gör man inte i Skåne. Inte på samma sätt. Här nere blev någon arg, den vart inte arg. Visst, det är bara småsaker. Men dessa småsaker äter upp mig inifrån. Jag vill upp till bergen och skogarna. Till platser där folk säger som. Det är som inte nådigt vad jag saknar det ordet. Ringde Maria idag och när vi hade pratat klart skulle jag börja prata med Sara och C-J, tror ni inte de tjöt av skratt när jag bräkte på norrlänska?! Becka jag vill inte att du och jag ska vara ensamma här nere i Sveriges sydliga delar jue!

However, vi spelade brännboll idag på idrotten. Det var huuur kul som helst. Speciellt eftersom gräset var blött för att det regnade så alla halkade hela tiden. Sånt gör livet värt att leva, inte sant? Som slut på lektionen lekte vi mammascan och givetvis vann det vinnande laget ett paket köttbullar. Egentligen vann vårat lag, men vi ville ge köttbullarna som tröstpris till våra motståndare.

Efter ett besök på Maxi och köp av bulle och kakor begav jag rubriks kubnörden Sara oss mot bussen. Japp, min kära vän Sara har blivit besatt av sin plastkub. Nog kunde jag ana detta när vi som ettåringar lekte och dreglade med varandra. Det bästa är ändå att hon på bussen tar fram sina kakor, sätter musik i öronen och tar fram sin kub och sätter igång. Efter ett tag sliter hon ut lurarna tittar på mig med ett leende ansikte och utbrister "jag klarade det på två minuter!!". Men jag tycker om min nördiga vän Sara!

Tolv skoldagar återstår och vi har elva läxor/inlämmningar/prov kvar. Det är sinnessjukt!!

Nu ska jag slänga mig på sängen och se på The Weddingdate med syster min. Hon fick med den när hon köpte SOLO. Kan inte annat än att hålla med min älskade Becka om att gratis är gott!


Dagens oufit:

Skjorta från Peak Preformance - hittad i en secondhandbutik
Skärp ur mammas sjuttiotalsgarderob - ett hett tips, kolla efter schyssta plagg där!!
Jeans från BikBok

>>Men alla har ju inte födelsedag heller<< Vi satt och diskuterade hur överskattat det är att fira namnsdagar. Linda påpekar att alla har ju inte ens namnsdag. Då kommer miss Dumbom själv (moi som du inte redan listat ut det) men något så smart........

Jag kan prata igen!

Halleljua, min röst är tillbaka! Det är helt underbart. Dock är den lite knacklig fortfarande så antagligen kommer jag sjunga och prata sönder den igen, eftersom jag fortfarande har hosta. Det är inte alls bra.

Efter ett litet Gossip Girl-marathon så beslutade jag och syster oss för att cykla till mormor och morfar. Lisa lånade mammas sköna Skepphultare medan jag trampade iväg på mormors, numera min, gamla rosa gnekande cykel. Efter fyrtiominuters trevlig färd genom fina bokskogar kom vi åtta kilometer senare fram till huset. Men det var ingen hemma. Vi satte oss på altanen och lyssnade på musik. Eftersom vi är två hoppa-och-studsa-systrar dröjde det inte länge förrän vi stod och dansade. Vi släppte loss i både bugg, foxtrott och polka. Det bästa citatet jag har vad gäller polka (det enda också!) är Claras. Det var när vi skulle dansa polka som uppvärming på idrotten och jag dansade med Clara. Efter några varv frågar Clara, på fullaste allvar, "dansar inte ni sånt här där du kommer ifrån??". Jag började skratta så mycket att jag ramlade. Jaja, tillbaka till dagens dans. Vi ledsnade på att dansa så småningom och sjönk återigen ner i varsin stol. Efter en timme av snackande, dansande och väntande kom en bil i backen. Det var mormor å morfar. Vi gick in och socialiserade oss ett tag innan våra hungriga magar ville hemåt. Hemvägen gick tio miuter snabbare. Jag har alltså cyklat en komma sex mil på en dryg timme idag. Och ikväll blir det alfabetet med benen så jag tränar min mage också.

Återigen sitter jag bänkad framför TVn för att se VM-finalen i hockey. Efter sexton minuter in i första leder Kanada med 3-1 mot Ryssland. Jag vet inte vilka jag hejar på... Kanske är dags att göra som när man var liten, eller som de som är ointresserade av sport, och heja på det lag som vinner.

>>en flickas bästa vän är pappa. Alla vet väl att pappa betalar?<<

Det står rumäner på taket...

Fias däliga fantasi fantiserade ihop rubriken. Men den är sann...för på grannens tak står det två rumäner. Dessvärre är ingen av de två snygg :P De flirtar hejvilt med mig när jag cyklar förbi på vägen hem från bussen. Nu vet du det också.

Grattis på namnsdagen Rebecka! Hoppas att din cykeltur blev lyckad.

Tennissäsongen är slut för i år och skönt ärdet kan jag lova. Jag har nämligen fått min första sovmorgon en lördag på flera månader. Innan har jag behövt ta bussen klockan nio, eventuellt elva, men imorse kunda jag sova ut. Halv elva vaknade jag och sen dess har jag städat. Lisa skulle hämtas och jag körde. Gick huuuur bra som helst! När jag städade hittade jag ett par jeans som jag i stort sett aldrig använder. Så jag körde på det gamla hederliga gör-om-dina-jeans-till-ett-par-short-med-hjälp-av-sax-och-nål-tricket. Dock råkade jag sy lite fel så nu ligger de halvfärdiga shortsen uppsprättade på soffan och väntar på en ny omgång. Resultatet kommer, jag lovar!

Sverige förlorade mot Kanada, men vilken målrysare. Ikväll är jag bänkad framför TVn, för det är ju bronsmatch mot Finland.

Idag är jag återigen hes som tuppen och går med halsduk för att vinna röstkampen mot bakterierna som förstör min röst. Hoppas kampen snart är över!

Det står rumäner på taket...

Idag fick det bli sköna kläder!!
Tröja från Gina Tricot
Resårskärp från H&M
Kofta made by myself

>>I can feel you breathing and it is keeping me awake<<

Välkommen till världen Bangkwang!

I väntan på semifinalen i hockey-VM såg jag en dokumentär om Bangkwangfängelset i Bangkok, även känt som Bangkok Hilton. Många av fångarna avrättas, ända till 2003 så skedde detta med hjälp av kulspruta. Översten på fängelset berättade att ibland dog inte internerna av det första skottet, utan bödeln var tvungen att avfyra ett skott till. Nu är denna brutala metod utbytt mot giftspruta. Dagens bödel berättade att han alltid gick till fängelsets altare för att be om velsignelse innan avrättningar. Men hallå vilken Gud tror han på egentiligen?! En Gud som välsignar avrättningar, yeah sure. Det fanns en prydnadsgiraff (stooor sådan) utanför dödshallen, den var till för att göra området trevligare... Översten på Bangkok Hilton förespråkade den nya dödsmetoden eftersom den var mer human. Eller hur, tycker inte du att det är humant att avrätta männiksor med tre sputor: första - du blir medvetslös, andra - får dina muskler att slappna av, tredje - du dör. Detta pågår undertiden du är fastspänd på en brits. Är det bara jag som får lite hej-och-välkomna-till-andra-världskriget-tankar? Fy för för mänskligheten kan jag tänka ibland...

Sen bytte jag kanal till BBC. Där visades mirakelöverlevande från jordbävningen i Kina. Bland annat räddades en femårig pojke och ett litet spädbarn. Jag blir ju lite touched när jag ser sånt...

Okej, detta var inte världens mest intressanta inlägg, jag tycker att du ska läsa det jag skrev tidigare idag i sället! Fast nu har du väl läst detta också... Var bara tvungen att skriva av mig litta. Det kommer inte bli många fler såna här inlägg, men nu kokade min hjärna.

 


Jag är kär och utan röst

Om du som läser möjligtvis är bra på sannolikhetslära när det gäller poker, så säg till! Vi ska redovisa det dagen innan skolavslutningen och moi ska spela bondbrud. Ohyeah! Vi har ju elva arbeten att slutföra (inlämningar och prov) innan skolavslutningen. Den sista redogörelsen ska lämnas in på skolavslutningen...

Imorse när jag mötte Sara vid bussen likt varje morgon så kunde jag knappt prata. De ljud som jag fick fram lät dock som en kille brukar låta i målbrottet. Så idag har jag pratat ovanligt lite... Det uppskattades nog av min omgivning! Så passande att jag skriver om detta nu när Coldplay's Talk börjar dåna ur högtalarna...

GRATTIS WILLE som fyller nitton år idag! Hurra hurra hurra hurra!

Jag saknar mina nära å kära norrlänningar. Å Becka min pärla, vi måste träffas snart. Alla koppar te vi druckit tillsammans och dumma kommentarer vi fällt. Dags för det igen, har jag inte rätt? Was sagst du, Umeå om några år kanske? Mitt liv skulle må perfekt av det vill jag lova!

Fia har gått och blivit kär! Nejnej, inte i en snygg kille, inte det inte. När jag har blivit kär i några plagg som jag hittade på Sid and Sally. Titta och njut!

Jag är kär och utan röst

Shorts från Levis
Klänning från Dagmar
Tunika från Miss Sixty

Har haft min Carpe Diem tröja idag, en tjej som sitter med ett drinkglas i handen och under står det Carpe Diem. Hur sugen blir jag inte på att festa då på en skala mellan ett och tio. Typ 13! Så detta smarta ordspårk får avsluta mitt inlägg!

>>Carpe Diem<<

 

Så var rösten nästan tappad...

Min hals brinner! Jag har nästan ingen röst. Tre meningar kan min hals klara av sen blir det tyst. Jobbigt läge kallas det!

Hör och häpna: jag har elva inlämningar/prov på tre veckor, med andra ord till skolavslutningen. Det värsta är att det sista arbetet ska lämnas in på skolavslutningen. Men jag ska ju bli riktig plugghäst, så det kanske bara är bra uppvärmning. Jag har nämligen valt Fysik B och tyska steg 4 som valbarakurser i tvåan. Dessutom ska jag utöka min totala poäng med femtio points. Ohyeah!

Jag har haft sovmorgon varenda dag denna vecka, så sjukt skönt! Men nu är det slut på denna sovmorgonssvit och imorgon väntar sju bussen.

Mitt samvete är på botten; jag har inte tränat på sjukt länge. En hel vecka sedan jag var ute och rörde på påkarna. Jag är såååååååå sugen på att träna men jag vet inte om jag ska försöka vara smart ikväll och vila halsen... Jag orkar ju inte bli sjuk nu igen heller!


Jag avslutar dagens bloggande med outfiten för denna torsdag:
Så var rösten nästan tappad...


Jeans från Bik Bok (nu höjer du säkert ögonbrynen, för hur ofta brukar jag köpa plagg därifrån??)
Tröja från Clara
Jacka från New Yorker

>>you may be diffrent but i'm still the same<<

"Du köper ju kläder varje dag"

Idag blev det en sväng på stan och jag, Linda å Botilda slank in på Gina Tricot. Jag hittade ett par shorts men när jag provade dem så upptäckte jag att de var spruckna mellan grenen och knapparna. Men fingerfärdiga Fia tänkte att hon kan ju sy det. Så jag förhadlade ner priset och köpte shortsen och väl hemma sydde jag ihop dem. Botildas komentar eftar att jag köpt shortsen "du köper ju kläder varje dag!"

 Shorts från Gina Tricot

Nu är jag förbannad för igår kväll försvann ett blogginlägg innan jag hann publicera det å händer inte samma sak idag igen?!!? Jag hade skrivit ett låååångt men nu blir det bara kort. Jag ska ju titta på Frusna män söker kärlekeoch fålla tårar över att jag lämnat snöklädda berg och underbar dialekt.....

SAKNAR MIN REBECKA!!

>>om du älskar en människa, älskar du henne som hon är<<

Le inte så brett!

Imorse vaknade jag av att hunden hoppade upp i min säng och sprang runt där. Illa kvickt puttade jag ner honom och drämde igen dörren för att sova ytterligare några timmar. När jag väl hade vaknat på riktigt kände jag hur huvudet dunkade och gick för att göra lite frukost. Tilsammans blev hallon, fläderblomsyoghurt, honung och apelsinjuice en kalasgod smoothie att fylla magen med.

Jag hoppade ner i soffan framför Miami Ink och en man som skulle tatuera sig berättade hur han hade kört över sin son som var ett par år gammal. Han skulle flytta bilen och hade sagt åt sonen att stanna på baksidan av huset men i samma sekund som bilen börjar rulla så springer sonen fram framför bilen och pappan kör över honom. Fy sjutton vad hemskt att hela livet få bära med sig att man kört över sitt eget barn.

Min kusin och hans familj har varit i Sverige. Carl har tävlat i rodd (han kom femma i A-finalen!!) och nu är de på väg hem. Pappa kom med den brillianta idén att vi skulle åka färja med dem mellan Helsingborg och Helsingör, sagt och gjort. Moi körde till Helsingborg och vi åkte till Danmark. Sen körde jag hem igen och hör och häpna: FIA HAR KÖRT INNE I HELSINGBORG! Jajjemensan!

Mormor å morfar har varit här på middag och vi grillade lax. Mumsfillibabba säger jag bara! Otroligt solsken även idag så jag bjussar på en bild av vårt äppelträd. Mamma skulle ta ett foto på mig men som vanligt blev jag bara knasig. Så hennes uppmaning var "Le inte så brett!". Efter det stod hon och gapskrattade och hur svårt var det inte då att inte le brett?!

Le inte så brett!


Dagens sämsta var att mina mya shorts spack i en söm. Men fingerfärdig och sykunnig som jag är så ska jag givervis sy ihop sömmen igen.

>>jag kan va ärlig, jag kan va härlig, jag kan va bättre än bra. Hur svårt kan det va?<<

Jag har gjort ännu ett klokt uttalande

Jag hade sista tennisen idag och en av mina elever säger "bollar är så dumma" efter att hon tappat de bollar som låg på hennes racket. Då kommer smarta Fia med svar som löd "bollar är ju så runda så de rullar....". Du får själv avgöra om det var smart sagt eller inte. Jag fick en chokladask av min elev men tyvärr så var chokladen fylld med hasselnötsnougat. Too bad Fia!

Solen skiner ännu en dag över sköna gröna Skåne så efter träningarna tog jag mig ner på stan. Våren gör verkligen alla så glada. Massor av folk ute på stan som är spralliga och går runt med ett leende på läpparna, sånt gillar jag! Svängde in på Wayne´s och köpte mig en Ice Frappe, som består av kall espresso, mjölk och vanilj å is såklart!!

Jag har gjort ännu ett klokt uttalande
 Vårens och sommarens måste-ha-i-handen-dricka!

Framåt kvällningen så begav jag och min far oss ut på vägarna för att jag skulle övningsköra. Och guess what?! Det gick prima ballerina! Jag släppte till och med förbi en brandbil och mötte två ambulanser...

Sverige-Rysslnad på TV nu. Sverige leder med ett-noll, Weinhandl gjorde målet, tjusigt värre. Jag tycker att Glocalnets reklam i hockeymatcherna är kalas bra: "det är lågt att ha reklam mitt i matchen.....men inte lika lågt som Glocalnet". Nu börjar andra perioden, Tre Kronor inleder fem mot tre. Kom igen nu grabbar!!

>>Nu är det sommar nu är det sol<<

Shopping på hög nivå

Dagen inleddes med matte prov, har keine anung om hur det gick. Vet i alla fall att jag klarade en vg-uppgift =). Efter skolan bar det av mot Väla med brudarna. Vi gick in i en massa affärer och tog gott om tid på oss i varenda en, ska man shoppa så ska man, inte sant?

Fanny och Anna hade köpt lite lunch (knäckebröd, yoghurt+kolakulor, mannafrutti och kladdkaka, om det nu kallas lunch...). Jag blev otroligt sugen på att smaka kladdkakan men på innehålls förteckningen står snyggt och prydligt att den kan innehålla spår av nötter. Så skruttfia fick klara sig utan. Fy bubblan för nötter, eller åtminstone för företag som inte kan låta bli att tillverka produkter som kan innehålla spår av de hårda små runda sakerna. När alla satt och väntade på att Fanny skulle klämma i sig sin feta yoghurt så passade jag på att gå in på mitt i. Hittade en parfym, Mexx xx nice närmare bestämt, som jag sprutade på min handled. Kom ut och ville ha smakråd av flickorna och Fannys kommentar blev "det luktar som min mormor" Fia "okej, så då ska jag inte köpa den" Fanny "jooo, för då känner jag mig trygg!". Haha, men vi kom fram till att den luktade lite för mycket tant för mig så det blev ingen parfym.

Vidare bar det och på H&M provade jag ett par jeans. De hade hängslen, som man kan ta av. Ja Sara, det går. Modellen var relaxed och de var otroligt sköna. La undan dem för att fortsätta min jeansjakt. På vägen mot andra jeans så köpte jag en väska till syster och en stor tshirt på Gina Tricot. På BikBok av alla affärer, har bara köpt ett plagg där tidigare, hittade jag ett par jeans. In i provhytten bar det och ohlalala så bra de satt! Sprang och hämtade tjejorna så jag kunde få smakråd och de var eniga om att BikBokjeansen var överlägsna i jeanskampen. Så nu är jag ett par jeans rikare.

Efter alla shoppingbravader begav jag, Anna och Linnéa oss till IKEA för att käka. Deras mat är riktigt god faktiskt=) Sen diskuterade vi om IKEAs kokta winerkorv är mumsig eller inte. Anna fick vika sig för mig å Linnéa, för visst är den otoooooooligt god?!? Vid utgången så köpte vi varsin glass i barnbägare, men de har krympt sen sist! Å sist jag åt en var på IKEA i Sundsvall, så slutsatsen blir att skåningar är snåla.

Idag har jag bestämt mig för att inte plugga AT ALL! Så det så, idag ska jag bara tänka på moi=)


Nya tröjan


Tröjan från Gina Tricot (deras organic-collection)
som jag bär med en kofta från Zara.

Nu har mina jordgubbar nog tinat så jag ska göra mig en smoothie.

>>En flicka vill inte ha allt hon pekar på, hon får allt hon pekar på<<

Årets första solbrännelinje...

....fick jag igår och förstärkte idag. Jag la mig i bikini och mjukisbyxor på gräsmattan och stekte medans jag pluggade. Bra kombination!!

Hade sovmorgon till kvart över tolv idag, helt underbart!! Sen hade vi matte och efter det gjorde jag en fysiklabb och sen bar det av hemmåt. Väl hemma la jag mig återigen på gräsmattan och sen klippte jag syster. Det blev kalasbra! Vi behöver hitta på något kul hörru! Så fort jag fått lön så piper vi i väg någonstans, Lisa.

Ja, annars har det inte hänt mycket i mitt liv sen sist. Jag sprang idag, visserligen bara i en kvart. Lite pinsamt, men ändå. Jag sprang ju sönder mina benhinnor på Brevik.....

>>my life goes on just like the moon<<

Galna muggar vad ont det gör!

Det gör så fruktansvärt ont att epilera benen! Så, jag hoppas verkligen att det är värt det. Tänk dig att någon står med en pincett och drar ut alla hårstrån på dina ben, ont ha? Å nu går det dessutom i raketfart.

Jag har ju varit borta ett tag. Jag har haft det kalasbra! Riktigt roligt att träffa gamla brevikningar, och minst lika kul att träffa nytt folk också! Vad jag har gjort i korta drag: Spelat fotboll, sett majbrasa, varit inne i messen (RESPEKT!), ätit kalasgod mat, kramats, satt mig i en lerpöl och gått runt i samma jeans (geggamojja i baken) inne i Norrköping, lekt lekar, tränat HLR, fått mig x-antal goda skratt, sprungit i lågskor vilket gav benhinnevärk!!, njutigt av gamla minnen och haft det helt galet bra! Jag var tvungen att åka in till Norrköping tidigare än de flesta, så jag å Bella strosade runt på stan. Vi var inne på New Yorker i säkert en timme och hittade galet snygga kläder! Det är en affär jag verkligen kan rekomendera. Jag provade kläder i massor men köpte bara ett par shorts och en kalassnygg jacka. Båda plaggen gick på 318 kronor. Isn't it amazing?!?!?!?!

Idag har jag legat i solen och pluggat. Jag har fått årets första linje!! Jiiihoooo!

Ja, skulle jag skriva om allt jag har gjort dessa underbara dagar, skulle du tuppa av. Dels av avundsjuka men också av trötthet. I know that!

>>har ni sett på youtube...??<<

RSS 2.0