MER PÅSKLOV ÅT FOLKET!

--ja, det tycker jag sannerligen! Jag har haft (eller har...) ett fantastiskt skönt lov. Tror att min rumpa har gjort avtryck i soffan så mycket tid som jag har spenderat där. Ja, jag hr faktiskt legat i den mest hela tiden, eller sovit i sängen. Jag vet hur tråkigt det låter, men varje minut har varit välbehövd. Till tusen.

Jag har gjort lite vettiga grejor också. I tisdags var jag på tränarträff i HTK. Det var roligare än jag trodde. Spelet funkade ganska bra för en gångs skull. Men jag har inte tävlat på mer än ett år. Lite sorgligt. Men ganska skönt. Men Linn å Becka, I miss the time when we stod och tittade på handsome boys in tennishallarna runt om i Norrland. Det var tider det!!

Onsdagskvällen spenderades med tjejorna i Viken. Hattpromenad är livet! Eller Botilda i en lyktstolpe. Vet ni?! Att Ahlgrens sursockrade bilar ger extra energi. Känner du dig trött ch hänging, så prova. Vi har bild bevis. Tro mig! Det ger en så mycket energi, att om du halkar och ramlar, så fortsätter benen sprattla. Eller är det bara jag i ett nörskal :). Örkelljungabussen hem på kvällstid är lite speciell. För det sitter alltid en massa packade gamlingar där. En gång satt där en familj, med barn i 10-12-års åldern. Å så sitter föräldrarna där och snackar om sex. Å nån som tilhörde familjen på något sätt, typ en farbror till barnen eller så var det en vän till föräldrarna, spela roland, sitter å snackar om att han ska hoppa i säng med flickan. Helt sanslöst. De vuxna frågar sig var världen är på väg med tanke på dagens ungdomar. Men är det itne de vuxnas fel kanske. Till viss del. Vi unga borde iställer fråga oss vart världen är på väg med tanke på hur oansvariga vuxna som finns i dagens samhälle. Hade alla vuxna varit skärpta och typ vågat säga ifrån vär barn och ungdomar gör fel, så hade dagens ungdom kanske sett annorlunda ut. Många vuxna klagar ju över ungdomars alkoholkonsummtion. Ja, är det så konstigt att vi ungdomar konsumerar så pass mycket alkohol som vi gör?! NEJ!!! För vilka är det som går och drar ölkärror på färjorna? Inte är det vi iallafall. De flesta avdankade man ser utomhus(dagtid) är ju vuxna som ligger på parkbänkar. Jaja, nu slutar jag samhällsdebattera.

Igår hade jag och Sara filmkväll. Vi såg på the Notebook =). Å vi spelade spel där man skulle förhandla om bönor. Det var faktiskt riktigt kuligt! Sen gick vi och la oss och diskuterade Svenska kyrkan, tro och lite annat skoj. Kanske inte den djupaste diskussion, eller samtal, jag haft, men det var bra endå. Sådetså.

Idag blir det till att plugga fysik. Å kanske lite matte. Om jag orkar. Om jag har tur får jag köra lite också. Jag körde till Munka Ljungby igår=)

>>Vänliga ord är som honung - smakar sött och gör kroppen frisk<< 

Ps. Jag har klippt mig.........




Min nya frisyr.... Det är kortare än du tror

Måste bara skriva detta....jag är i chocktillstånd

Tittar ut genom förstret. Och vad ser jag inte då?! Jo, lappvantar som faller från himeln?!?!?! Det ser ut som rena rama julafton i södra Norrland. Jag som trodde att jag flyttat till Skåne där våren ska vara tidig..... 

En Alldeles Speciell Söndag!

Ja, som du kan läsa i rubriken så har det varit en alldeles speciell söndag. Först var jag i kyrkan, det är ju trots allt påskdagen idag. Sen bar det av hemåt och jag gjorde en repis på frukosten till lunch. Efter att ha smaskat i mig yoghurten och mackan slängde jag mig på min rosa cykel i full fart mot bussen. Den var hela 6 minuter för sen, det borde inte få vara så! Aja, väl framme i Helsigborg köpte jag mig en otroligt smaskig vaniljlatte på Waynes, tog den i högsta hugg och satte kurs mot hamnen. I hamnen satt jag i solskenet och avnjöt den varma latten medan jag pratade hyteriskt med en minst lika hysterisk Maria i telefon. Den underbara bruden är ju på väg till Taizé. I skrivandets stund bör bussarna vara i Tyskland...(Värt att anteckna:P) Så Maria säger att de rullar in i stan och snart kan jag skymta den blåa dubbeldäckaren på Helsingborgs gator. Jag börjar skaka och vinkar som en tok. Jag ser en annan tokvinkande hand innanför bussens fönster, och vem är det om inte MARIA!

Jag ser att bussen stannar, fortfarande pratar jag med sötase i telefonen. Men när Maria ropar "spring!!" så lägger jag på luren och kutar, fort som bara den, mot bussen. Maria hoppar, bokstavligen talat, ut ur bussen och vi kutar mot varandra. Vi springer så fort att när vi ska kramas söts vi liksom från varandra. Men det tar inte många sekunder förrän vi kramas. Så som bara riktigt bra vänner kan kramas. Sen tajmar vi färjan (jag gick på och Maria satt på bussen, så det var lite pyssel att komma på samma färja...) och väl på färjan bryter nästa kramkalas ut. Denna gång kommer även Pontus!! Sen hoppar Katarina på mig bakifrån och ännu ett kramkalas äger rum på färjan mot Helsingör. Vi står uppe på soldäck och kramas som bara den när små tårar rullar ner för kinderna. Det har minnsan aldrig gått så snabbt att åka mellan Helsingborg och Helsingör. Jaja, vi kramas ännu mer på bildäck innan jag måste bege mig upp och gå av bland alla fotgängare.

Ännu några tårar kommer när jag sitter i min ensamhet på färjans kalla och öde soldäck. Tänk vad ofantligt mycket jag saknar mina älskade vänner uppe i norr. Saknaden liksom gnager inifrån. "Tomhet, idel tomhet".

Jag missar bussen hem, eller rättare sagt, färjan ankommer fem minuter efter att min buss har lämnat terminalen. Nästa buss till Örkelljunga går inte förrän fyra timmar senare. Men då kommer SnilleFia på att om hon tar tåget till Ängelholm så kan hon ju ta bussen därifrån och hem klockan sex. Sagt och gjort. Så jag kommer till sköna Ängelholm vid fem. En timme att fördriva. Jag traskar längs Storgatan, över Pyttebron, längs en gångstig, över Sockerbruksbron. Ringer Becka, pratar kul skit. Fortsätter längs gångbanan. Förbi Pyttebron.  Över en minigolfbana, tillbaka vid Hemköp. Stegar vidare upp längs Storgatan igen. Sätter mig utanför stationen tills bussen går. Sen kom jag hem!

Har haft en jättebra dag. Från saknad till längtan och åter till saknad. Glädjen som överväldigade mig när kjag kramade Maria, Ponuts och Katarina är nu en tomhet. Men snart blir det glädje igen!

Rögle förlorade mot Brynäs. BLÄ!

>>Hemma är där man förstår dig<<

Ps. Igår körde jag bil från Örkelljunga till Skånes Fagerhult. Det är rekord=)

Design....Påsk....Å frukostflingor

Ja, som du säkert märker (om det inte är första gången du kikar här) så har jag fixat lite ny design. Please, let me know vad DU tycker! Det underlättar om det ska bli en bra design...

GLAD PÅSK än en gång. För idag är det ju påskafton. Å vi har snö, är inte det ganska ovanligt för Skåne så här års?!? Det tror jag. Men det är liiiite mysigt, så jag kan känna mig lite klimathemma. Jag vill dock ha vår. Allt ska blomma, så mycket att jag nyser, och vara grönt. Solen ska skina på alla nyutsprugna blommor i alla rabatter. För då, då är det vår i luften. Svenskarna blir ju så glada och positiva när det är vår. Alla går runt med ett leende på läpparna, och sånt gillar moi! Våren kommer väl, inte sant?

Jag läste något så fruktansvärt idiotiskt i Aftonbladets nätupplaga nu på morgonkvisten. En frukostflinga har sålts på eBay för 1350 dollar. Det är ca 8000 kronor i dagsläget. Vilken idiot som köpte flingan! Jaha, och värför köper man en majsbit för 8000 spänn? Jo, för att den liknar staten Illinois. Seriöst, kan man kasta pengar omkring sig eller kan man kasta pengar omkring sig om man köper en fjuttig frukostflinga för 8000 kr? Det är sanslöst. Jag hade i och för sig gärna sålt den där flingan... Så gott folk, håll utkik i flingskålen nästa gång du äter frukost. Du kanske hittar Skåne, Florida (eller näe, det är upptaget, en snubbe försöker sälja ett chips med statens konturer redan) Tchad eller något annat spännande. >>Bli rik, ät frukostflingor<< Ps. Kom ihåg att använda fantasin!

Hoppas du hittar många påskägg idag!

Nöt-söt-lingongröt

Fy bubblan vad jag hatar nötter! Jag, Sofia, får inte äta nötter. "Nähä...?" tänker du nu, "det är det ju många som inte får". Ja, men jag är så allergisk att jag inte får äta lösgodis! Kul, inte sant.... För sleven kan nämligen ha varit i en godissort med nötter och sen åkt ner i nästa godisbytta. Å då kan det vara spår av nötter på godiset. Så idag när jag skulle köpa påskgodis så blev det en färigpackad påse vingummin och en kexchoklad(NÖTFRI:D:D). Så kul är mitt godisliv...

Långfredag idag... Jesus spikades upp på korset. Bara ifall du har missat det. Men han tog ju bort våra synder. Halleluja! Ja, Jesus måste ju få liiite uppmärksamhet här på min blogg...Så det får han idag. Och kanske på söndag.

GLAD PÅSK!!!!!!!!!!! Alla söta hjärtan som läser detta =)

Tråkiga tisdag...

Ja, försov mig ännu en morgon. Tjogu över sex slog det mig att bussen går om fyrtio minuter... Så det blev snabba ryck och ingen frukost. Det fick räcka med en härlig kopp rykande te i sängen. Snabbt in i duschen och så iväg. Det var halt som sjuttsingen. O ja gott folk, riktar mig speciellt till norrlänningar som tror att jag bor i Danmnar<3, det har snöat i Skåneland. Och den vita dock blaskiga snön ligger kvar. Men men, jag tog mig till bussen och den var svinkall. Kändes som att sätta sig på en isbit när rumpan damp ner på det röda bussätet. Väl framme vid skolan gick jag in på conditori Finess och köpte mig en skinkfralla och en ostfralla, slog ihop dessa å vips så hade jag en ost- och skinkmacka. Man blir lite smart av att gå natur! Kom lite sent till lektionen då det var lång kö och seg kaffemaskin på Finess.

Dagens första lektion var Idrott och Häsla och vi såg supersize me. Fy *** vad vidrgit!! Jag höll på att spy 2,5 gånger. Varav spyan i stort sett var ute ur munnen en av gångerna, för dig som vill ha detaljer. Proppa i sig mat från Donken tre gånger om dagen, då har man inte mycket mellan öronen! BLÄ! Så dagens lunch blev en sallad på Birger, vilket jag ska fortsätta med denna veckan. Våga inte ens föreslå att jag ska äta på Donken, jag kommer VÄGRA. Nä, från och med idag ska Fia börja med häslosam mat. Middagen idag fick inleda denna häslomat. Jag lagade couscous med kräftstjärtar och sötsursås(nyttig:P).

Imorgon ska jag ta halv sju bussen till stan...Å Wille, sluta plågas över att du ska GÅ UPP halv sju ;) Sometimes I really wished that jag hade lika nära till skolan som min sockersöta Linn! Miss jo bajb! Kvällen kommer ägnas åt en kopp te och soffan. för jag är klar med fysiken och kemin, så det så. Sen ska jag sova för annars missar jag bussen...

"Är magen glad så är människan glad" (Gustav Svensson i "SvenssonSvensson -filmen" och han syftar på att man ska sätta en glassmaskin i personalrummet). Jag kommer hädan efter syfta på en knäckemacka! Möjligtvis en morot.

Åh soliga dag!

Vilken underbar dag! Vaknade, åt frukost, som jag för övrigt har gjort i tre veckor nu. Nej, jag har inte ätstörningar, bara ingen aptit sex på morgonen. Men det har det ändrats på!! Sen begav jag och pappa oss ut med bilen. Vi körde upp bakom Preem macken där jag körde rundor med bilen. Jag backade tillochmed. Lägg i backen, titta bakåt, släpp bromsen och släpp sakta kopplingen sen smäller det. Näe, inte smäller bokstavligt talat, utan jag backar. Wiehoo! Sen fick pappa för sig att jag skulle köra till Åsljunga längs gamla E4an. Så jag har kört den vägen. Riktigtriktigt roligt! Var uppe i 80km/h, ja Wille, jag vet att du kör fortare:P Menmen, kul va det iaf. Sen skrev jag underlaget alias "hattarna" till mitt utvecklingsamtal...... Å nu sitter jag i det fantastiska uterummet med en filt, en stor kopp mango- å periskate och matteböckerna. Vill ut på gräsmattan och lägga mig under solens strålar å skaffa mig en lika brunbränd mage som Becka hade i maj förra året. Saknar dig bruden!! Jaja, jag ska väl återgå till mina ekvationer och k-värden. Känner du dig sugen på att bestämma ekvationen för en rät linje som har riktningskoefficienten k=5 och går genom punkten (3,4) så RING!

Mor å Far sa jag till att jag å Fanny får åka till Tyskland näste helg<3

Jag kanske ska ta och bli bonde?

Dagen inleddes med de vanliga "tre perfekta timmarna" tennis. En rolig tennislördag idag!! Sen bar det av hemåt och möttes i dörren av Ville. HÖR PRECIS FRÅN NEDANVÅNINGEN ATT LISA HAR GÅTT TILL SMFINAL:D:D Jaja, åter till där jag var; min dag. Så jag tog på mig promeanddojjorna och kopplade hunden. Det bar av utåt och vi gick längs Gamla Hallandsvägen. Jag var fantastiskt pigg i benen vi traskade mot Lemmeshult (fråga mig inte var ligger...) och gödselstank. På ditvägen såg vi kossor och Ville var jätteimponerad och satte sig ch tittade. På tillbaka vägen fick an syn på en häst och blev än mer intresserad. Sist men inte minst så två ankor gåendes ute på vägen, och det tycker han var redigt roligt... Jaja, nog om den byrackan.

Tänk vad mysigt det skulle vara att bo på landet. Typ ett jättefint hus, några kossor, några får och lite höns. Och en hunkbonde till man så klart!! Det skulle ju vara hur mysigt som helst. Tänk att komma hem efter en lång dag, och dra på sig en stor tjock tröja och stövlar å sen bara ut till kossorna. Hur gött som helst.

Ikväll blir det melodifastival. Jag kom på en idé idag. Vi skulle haft melidofestivalskväll tjejer! Klätt ut oss till partygalna schlagerbruttor och gett järnet. Det har varit skoj. Jaja, nu blir det soffan och en chipsskål, har inte ätit det på länge. Å en massa torkade jordgubbar från Tasty Hause :D

En helt galen och underbar fredag

Åh vilken underbar dag!! Den började med mattelektion och kemilektion, och för en gångs skulle förstod jag allt :D Sen bar det av till sjukhuset för spruta oh my vad ont det gjorde. Jag kan ju lätt säga att när nålen trycktes in så kände jag att jag levde... Å nu värker armen. Men jag slipper förhoppningsvis cancer. Sen gick tåget tillbaka till ett regnigt Helsingborg. Hamnade bredvid två damer som satt och diskuterade huruvida deras barn älskade dem. "min son skickade sms till mig där det stod 'tack mamma. Älskar dig :*' och när han kom hem sa jag 'vilket kärt sms du skickade' då svarade han snabbt 'det var Kristian som tog min mobil och svarade'." Så tokigt det kan bli, så alla mammor i detta avlånga land, var källkritiska! Tack MARIE för du lär mig att vara källkritisk ;) Men mammsen, jag tykk bra mykk om dä!(Bäst att nämna så hon inte börjar undra)

Tåget rullade in på Knutan och jag träffade Fanny å Linda på MackeDonken å sen kom Steffie och Kajsa och vi stack till Helsingör. Vi strosade runt och gick in på Solid för att spana på Aichas loverboy men utan resultat. Vi hittade ingen hunk där inne... Så vi traskade vidare och hamnade slutligen på H&M. Där hittade jag en kofta för otroliga 34 kronor! Å alla ni som känner mig vet att när Fia hittar ett fynd kan hon inte motstå frestelsen att köpa det, Så, jag köpte det och fick tillbaka en massa danska kronor i växel. TACK kära lilla kassöska. Jag och Fanny åkte upp och ner för rullbanden några gånger(ska det åkas så ska det åkas, speciellet eftersom Fanny aldrig förr skådat dessa rullband). Å Fanny, nej, det händer inget speciellt om du går på rullbandet i dess riktning, det byter inte håll. Bara så du vet. Jag säger något i stil med "nu lägger vi på flirtfaktor 100". Så vräker min kära vän Fanny ur sig, mitt på rullbandet bland alla danskar "men här är ju bara fula danskar!". Å dessutom får hon sekunden senare syn på en otroligt söt dansk... Hur går den ekvationen ihop? Sen går vi in i en affär och jag provar ett par 70talsjeans. Ni skulle hört Linda och Fannys skratt. "Du passar i alla jeans, men köp aldrig sådana!!!" Jaja, jag ver ju tvungen att göra mig av med mina danska pengar. Så jag å Fanny går in på danmarks äldsta spritaffär. Nä, nu skojjar jag bara, svälj hjärtat igen... Vi går in på danmarks äldsta konditori och köper mumsigt fika. Sitter och pratar ett tag för att sedan ta färjan hem. När vi går på torget ser vi en färga och vi lägger i högsta växel för att hinna med, och det gör vi! Vi är ju bara bäst :D. Vi får tag på en tidtabell till färjorna till Tyskland och hittar lämpliga tider. Jippie!! När vi kom i land köpte vi, såklart, the. Sen blev det en sväng i Helsingborg och även här drog jag på mig en 70talsoutfit inne på Gina Tricot denna gång. Dock var resultatet lika gräsligt............Om jag någon endaste gång försöker antyda det minsta till att köpa ett par sådana jeans, STOPPA MIG!!

Bussen tog jag hem kvart över fyra, alla ni som har åkt 10an den tiden vet hur proppad den är. Jag somnade i alla fall på stört och sov som en gris. När jag kom hem upptäckte jag att jag inte hade mina nycklar med mig. Ringer mamma i panik och får höra att hon inte kommer hem på några timmar och att pappa inte kommer hem förns (jag vet:norrlännska!!) tio halv elva. Lisa är på sm denna helg. Ja, så mamma säger att våra grannar har nyckel hit. Jag klafsar över vår gyttjepöl till gräsmatta och plingar på hos dem. Så klart öppnar ingen. Maximal otur! Så jag ringer mormor å morfar, men näe, de hade inte vår nyckel... Så jag sätter mig i uterummet å då, som i en dröm, ser jag hur grannens dörr öppnas. Jag springer dit och ber om nyckel. Sen kan även jag få komma till ro. Sen dess har jag gått runt och sjungit här hemma, tur att jag är ensam hemma:P

Fanny å Linda, ni är hur goa som helst!! Å Fanny, du är bara såååå flummif ibland, men ja tykk om ä!! För jag kan ju vara likadan...

Sommartankar

Åh, vad jag längtar till sommaren 2008! För det första slutar vi skolan den 4 juni, hur tidigt som helst. Så om jag inte får något jobb då så ska jag bara ligga på stranden med mina übersöta vännen och glassa :) Stranden i Viken, inte sant Fanny? Så då blir det sol, bad och glass i stora lass, men det är ju livet.

Sen blir det juli och då åker jag till ASSISI, Italien!!!!!! För vaktis i domkyrkan ringde och frågade om jag ville med som ledare i år igen, och det tackar man ju bara inte nej till. Så även denna sommar blir en vecka spenderad i Assisi, denna gång med Maria<3 Det ska bli otroligt roligt att komma dit igen, verkligen. Bara gå runt och ta det lugnt, såvida ingen konfrimand need me. Så det kanske inte blir så mycket tid då jag själv kan gå runt, men vad gör väl det...

Direkt när jag kommer hem från sköna Italien är det BREVIK som gäller för HELA slanten. FÖR JAG SKA VARA LASP!!!! Huuuuur gött som helst! I förrgår ringde Maja och sa att jag skulle vara lasp. Så fem veckor ska jag tillbringa ute i St Annas skärgård. Tänk vad många minnen jag har från Brevik. Som när jag och Charlotta paddlade och hämtade ved så plötsligt kommer två ben upp framför mig när jag ligger och trycker i en buske. Jag hör hur någon knäpper upp gylfen och börjar kissa. Så Jocke, passa dig för att försöka(trots att det var omedvetet)kissa på mig igen. Vi kommer att ha en suverän sommar, längar redan efter att gå barfota dag in ocg dag ut på Breviks gräs och grus. Eller att få bada eller, ja, jag längtar tillochmed efter att hissa flaggan varenda morgon.

SEN MÅSTE JAG SÄGA TACK TILL REBECKA!! DU ÄR HELT UNDERBAR GUMMAN!! Saknar dig jue...<3

Ha en trevlig kväll, för det ska jag. Jag var förresten ute och körde idag. Glömde dock att släppa kopplingen:P Men annars gick det prima ballerina!

Krångligt utn dess like!

Ja, det här med att få bloggen att se lite snugg ut var ju inte det lättaste. Men det kommer, jag lovar! Becka du är wunderbar! :D

En i mängden ;)

Vad gör man inte om man har resursdag och inte vet vad man ska spendara dagen på? Jo, skaffar BLOGG! Valet är ju otroligt självklart... Becka sorry att jag var så förvirrad igår, men så kan det gå när du ringer och jag precis har somnat efter en helg med pyttelite sömn.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0