Åter i skolbänken

Ja, nu har de vanliga skoldagarna börjat igen då. Idag hade vi biologi hela dagen lång, eftersom vi på onsdag åker ut till Vemmentorp för tre dygns fältarbete. Nu ser jag fram emot det! Jag hamnade i en bra grupp, men schyssta personer.

Efter skolan bar det ner på stan för att fika med min kompis C. Det var otroligt trevligt att kunna prata om Brevik med någon som verkligen förstår. Det är trotsallt bara två veckor sedan vi hade vår ledarfest, men det känns som mycket mycket längre tid har gått sen den tisdagskvällen. Plötsligt tog allt bara slut, personer man hade umgåtts med dygnet runt i veckor försvann till sina hem runt om i vårt avlånga land.

När jag och C hade avnjutigt våra mazariner med iste respektive vaniljlatte gick vi ut på stan för att reka efter en väska till mig. Jag är ute efter en grå, ganska stor, väska att ha i skolan. Med axelrem. Jag ska ha en svart jacka i höst, därför vill jag varken ha en svart eller brun väska över axeln under höstdagarna som väntas. Jag hittade ingen grå som jag vill ha men däremot en orange som fortfarnade svävar i mina tankar. Det skulle kanske vara lite ballt med en oragne väska till en svart jacka. Vi får la se vad Fia hittar på!

När jag hade satt mig på bussen för att åka hem satte det sig två alkoholister i sätena framför mig. De stank en blandning av pölsa och sprit, så du kan ju tänka dig hur spyfärdig jag var! Och inte pratade de om några roliga saker, för ibland har jag stött på alkisar som är hyfsat trevliga. Men de här pratade om att de skulle ta saker ur min handväska när jag hade somnat. Så, jag tillät inte mig själv att slumra till. De pratade om andra otrevliga och obekväma (som min kära laspvän Em skulle sagt...) saker hela resan. Sen började de snyta sig i bussens gardiner. Vilka äckel!

Jaja, nog om väskor och otrevliga alkisar. Här kommer dagens outfit bestående av sjkorta från Lindex och jeans från min favoritaffär (eller inte.....) Bik Bok:


>>visst kan man äta en hel elefant, om man bara skär upp den i tillräckligt små bitar först<<

Ett axplock från sommarens shoppingturer

Jag tänkte att bilder måste fixas nu, annars blir det aldrig. Så, med kameran i högsta hugg fotade jag några av de saker jag införskaffat i sommar. Titta och njut av mina nya garderobsutfyllnader!

Skjorta från Lindex  Klänning från Gina Tricot/Skärp från Vila Klänning köpt i Assisi, Italien. Jag hittade en urmysig affär, Kofta från JC
tyvärr minns jag inte namnet på butiken. Men jag vet var den ligger!
Vagabondpumps köpta på Åhléns city  Gladiatorsandaler från Assisi

Jag har köpt några högklackade skor i sommar, men håller på att bryta ihop. Jag har ju skadat min fot, vilket betyder att jag inte får gå i klackar. Så mycket som jag älskar att trippa runt i skor med en klack!! Det är lite jobbigt!! Så jag var inne i en skoaffär idag och skulle prova lågklackade skor. Jag blev verkligen skitsur och arg, för jag vill ha mina underbara nya klackar!!

Jaja, nu får jag försöka hitta låga skor som passar till mina nya inköp! Här kommer tips på andra användbara saker att köpa, som jag redan har köpt. Så det är heta tips!
                                                    
Depends minilack! Så bra, och de är så                             Vidal Sassoons nanoplattång. Jag införskaffade mig en rosa,
lätta att ta med! Jag har köpt nr 132 och 42. Ska               har inte ångrat mig en sekund! Man kan själv ställa in värmen,
dra på 42:an ikväll och hoppas att jag blir lika                   den blir varm på ett kick! Mumma för håret!
förtjust som i 132:an!

Näe, nu ska jag ner och titta på Mordkommisionen! Hoppas du får en trevlig kväll!!!!!!

>>Ta fram det bästa humör du har var mogron när solen går opp........<<

Och vad kan Fia ha gjort idag?

........om inte shoppat? Idag blev det tre halsband och en skjorta. Jag måste ju snart söka hjälp, så mycket som jag shoppar. Men shopping gör ju livet roligare, det är ett som är säkert!

Efter shoppingen på Väla åkte jag och the family in till stan och käkade hos bror. Det var trevligt att träffa honom, trots att jag var ovanligt tyst. Min bror sa vid ett tillfälle "jag tror aldrig att jag har hört dig vara så tyst". Det säger en hel del.

Är inte det ganska konstigt? Att man kan höra någon vara tyst. Det är lite underligt. Precis som man säger "hör du hur tyst det är?". Det är ju inte tystnaden i sig man hör utan avsaknaden av ljud. Nu kommer jag tänka på detta restan av kvällen, var så säker. Så här går det när lilla Fia börjar filosofera.

Till veckan ska jag verkligen försöka fixa foton på allt jag har köpt under veckan!

Take care my friend!

Shopping och mys veckan lång

Åh, vilken bra vecka jag har haft!! Helt underbart fantastisk gudomlig. Linn har varit här och det har busats. Jag tänkte skriva en resumé om veckan som har passerat.

Måndag
Shopping på Väla. Men det har jag redan skrivit ett inlägg om. Känns onödigt att skriva allt en gång till. Så det är bara att scrolla ner och läsa om mina otroliga skoinköp! Och du, latmask, scrolla och läs!

Tisdag
Morgonen inleddes med skyttetrafik till busshållsplatsen. Idag var dagen med stort D. Linn skulle träffa mina skånska brudar. Såklart kom alla med olika bussar, så jag tog min rosa cykel och ett grönt paraply och trampade ut i ösregnet. Men när man får träffa sina älskade vänner så kan det få regna. När de sista skulle komma hängde alla med så vi kunde handla. Det köptes tacos som senare tillagades och åts. Mums vad gott det var!! Till efterrätt blev det smarrig kladdkaka med jordgubbsmousse utsmetad ovanpå. Vi underhöll oss genom att försöka få så många getingar som möjligt i samma glas. Ja, vad kom vi upp i? Sju i samma glas kanske.
     Getingarna dög inte som underhållning särskilt länge, så vi drog in till Helsingborg. Efter en god kaffedrink på Mezo träffade vi A och C. Vi traskade runt på stan ett tag och gick sedan bort till Söder. På vägen mot second handaffären började en gubbe på andra sidan gatan skrika. "Mitten!" skrek han och väntade på vår uppmärksamhet. Han tittade på L och fortsatte glatt på sin göteborgska "du är vacker!". Jag tjöt av skratt när jag immiterade snubben. Inne på second hand hittade jag inte något speciellt. Plötsilgt tittade jag in i det undangömda lagret, och vad får jag syn på? Jo, en hel låda med bruna skinnväskor. Jag la på sig mitt sötaste leende och frågade expiditen om jag kunde få titta på väskorna. Och visst fick jag det. Jag blev störtförälskad! En brun liten axelbandsväska kan man ju bara inte motstå. Speciellt inte om den bara kostar femtiofem riksdaler.

Onsdag
Myspysdag. Mjukisbyxor. Stor tröja. Osminkad. Fotbad. Tre filmer. Det finns inget mer att säga - måste upplevas!

Torsdag
Om vi inte hade fått nog av shopping så skulle vi få det idag (det var årets skämt. För det går inte att få nog av denna utsökta stimulerande aktivitet). Vid tio mötte vi S vid bussen för att transporteras till Malmö. När vi kom till Knutan fick L sin efterlängtade cheesburgare från Donken. Snacka om att hon njöt!
     I Malmö kryllade det av folk, malmöfestivalen var ju inne på slutspurten. Men det skulle inte vi störas av, för vi skulle ju shoppa loss! Jag hade fått min lön så pengar fanns. Och gott sällskap. Och shoppinghumör. Finns det något som kan stoppa en shoppinggalen Fia då? Svar nej! Inne på Åhlens hittade jag mitt första objekt. Som jag har letat efter något som detta! Ett par mörkbruna pumps! Guess what?! Det var på rea. Knappt trehundra kronor kostade dessa Vagabondpumps i skinn. Jag la undan dem, ifall jag skulle hitta något bättre. Det bar iväg vidare på stan och inne på H&M köpte jag en vit t-shirt och en svart t-shirt. Bra köp!
     Inne på JC hittade jag ett par svarta jeans som jag köpte, satt så bra! Men sen gick jag in på ehum...Bik Bok...och hittade ett par andra svarta jeans. De fanns inte i min storlek, så expiditen tyckte att jag skulle prova en storlek mindre dvs XS. Jaha, tänkte jag, visst. Jag drog på dem men kunde inte knäppa knappen. Så jag skulle ta av dem igen. Trodde jag ja. Lättare sagt än gjort för att inte överdriva. De fastnade(!!!) på min vrist. Jag ropade på L och hon drog och drog. Men de satt som cement. Shit! Efter en stund kom L på att jag kunde ju dra av de, utochin. Tack och lov så lyckdes jag! Hur pinsamt hade det inte varit att gå till expiditen och förklara denna bisarra situation?! Jag hittade ett par andra svarta jeans där som jag köpte och lämnade tillbaka de från JC. Sparade 350 spänn på kuppen!
     Här följer historien om jakten på jacka. Inne på InterSport hittade jag en schysst svart jacka att ha i höst och vinter. Så grymt skön! Jag hängde tillbaka den för att leta efter några andra. Vi gick in på Gina Tricot och där hittade jag en snygg svart jacka. Men ack, den köpte jag ej. L hade sett snygga jackor på Zara, så vi gick ditåt. Jag provade en riktigt snygg mörkgrå jacka. Även denna gång, lät jag den hänga kvar för att tänka på saken. Jag bestämde mig emellertid för att prova jackan igen och troligtvis köpa den. Väl framme vid Zara igen var vi så hungriga så L köpte en langos och jag en falafel. Vi ställde oss utanför Zara och knaprade i oss maten. Jag står med ryggen mot ingången och plötsligt säger L "nämen, Fia titta!". Bakom mig går gallret ner för dörren till Zara. Butiken stänger! Jaja, det blir jackan från Inter Spot då. Men icke sa Nicke, när jag kommer till Inter Sport finns inte min jacka kvar....
     Som plåser på såren går jag och köper de underbara pumpsen på Åhléns. Vid det här laget var vi trötta och L hade ont i sina fötter pga skorna och jag hade ont i min skadade fot. Så vi bestämde oss för hemgång. Tåget var tjugo minuter försenat från Malmö, så på Knutan kutade vi som små blå för att hinna med bussen hem. Tack och lov gjorde vi det!

Fredag
Dagen då L åkte hem. Deppigt värre! Men det var kul att du var här älskade vän! Tåls att göra om!!
     Skolan började och det var kul att träffa alla. Men det kändes ganska motigt att komma in i skolan igen. Den var dessutom ombyggd. Vissa förändringar var bra, man färgsättningen är värdelös. Vi fick gå på en otroligt bra konsert innan vi slutade.
     När vi hade slutat skulle jag upp på Olympia för att prata med N om hur många timmar jag ska vara tränade i höst. Det blir bara tre timmar, men det är bättre än ingenting. N ville att jag skulle träna hans son, men det går inte ihop för mig då. Men hur bra kritik är inte det?! Chefens son liksom!
     Ner på stan bar det för att käka lunch med L och B. Det blev baguette från Grafitti för min del. Vi avnjöt luchen på kungstrappan. Mysigt värre! L skulle åka hem så jag och B gick på stan ett tag. Inne på JC hittade jag några plagg jag provade. Det slutade med att jag köpte en kofta, som jag för övrigt har på mig nu. Så skön!
     B skulle hem så jag åkte till Väla för att checka om 'min' jacka fanns där på Inter Sport. Lite flyt hade jag, för där hängde den på en galge. Däremot var det ett väldans probelm att bestämma stolek. Jackorna gled på och av till höger och vänster. Till slut var jag tvungen att fråga en expidit om hjälp. Efter tips från henne blev det den större stoleken. På Väla hittade jag också två nagellack och lite underkläder. Bussen hem blev sovstund.
     Hemma lagade jag supersmaskig kycklig med thaisås. Kvällen tillbringades åt filmtittande med syster. Myspys!

Nu har jag skrivit ett megalångt inlägg. Längsta någonsin!! Jag tänkte fota allt jag har köpt... Det kommer så småningom! Idag ska jag kanske träna lite stadskörning, vi får la se!

>>Shopping är bra för själen!<<

Shoppa loss på Väla

Idag tog jag och Linn bussen till Väla efter en rejäl frukost. Man måste ju ha mat i magen om man ska shoppa en hel dag! Vi kom till en molnigt Väla och började vår shoppingorgie. Det är i stort sett aldrig så kul att shoppa som när man shoppar med L!! Dock hade inte min lön kommit än vilket ledde till att jag brann ett tag av förtvivlan. Men jag hade fått skatteåterbäring, vilket ledde till diverse inköp.

Jag köpte två par skor och hårspray.
 Ett av paren var Race Marin från Stadium

 ....och de andra var ett par gråa pumps från Scorett

Riktigt nöjd med båda paren!! Linn shoppade loss som bara den, och mer ska det bli när vi åker till Malmö/Köpenhamn - tro mig!! VI käkade och fikade på Väla innan vi begav oss ut i ösregnet för att ta bussen hem.

Väl hemma har vi käkat och ikväll står kladdkaksbak och filmmys på schemat=) Imorgon kommer the gang hit, det ska bli sååå roligt!!

Min fot gör ont igen... Jag vill bara att den ska bli bra! Säsongen börjar ju snart. The boss ringde mig idag och gav mig tre timmar på söndagar och eventuellt två på onsdagar. Det ska bli kul!

 >>ta vara på de sekunder du får här i livet, för tiden flyter bara iväg<<

 


Linndag!

Idag kommer LINN till hit! Så till alla skåningar: håll er inne för från och med ikväll blir Skåne osäkert för jag och Linn är lösa tillsammans!

Hittills idag har jag integjort så mycket. Min kusin och hans föräldrar käkade frukost här innan de åkte vidare. Sen var jag och mamma och handlade lite. Nu sitter jag här och fördriver tid. Om en timme och trettionio minuter ska vi bege oss mot flygplatsen för att hämta Linnpinn!

Underbaraälskadevän! Som jag har saknat dig i ett år. Saknaden kommer att bli längre, men idag kommer du hit!


Dagens outfit is back!! Idag bjuds det på:

Vit tunika - Gina Tricot
Mörka jeans - Crocker
Skärp - mammas gamla goding

>>Hakuna matata!<<

En dag i Helsingborg

Imorse åkte jag och pappa in till Helsingborg. Eller rättare sagt; pappa åkte och jag körde. Som jag har längtat efter att köra bil! Och bra gick det. Inne i stan skulle jag laga mina glasögon, men affären hade stängt. Vi gick en dal andra ärenden innan vi åkte ut till Väla.

På Väla käkade vi först mat och sedan blev det lite shopping. Eller ja, jag köpte ingenting, utan det var pappa som stod för inköpen. Bl a en bodylotion från The Body Shop till mig, som luktar underbart gott! Sen var jag tvungen att inhadla endel skolsaker....mindre roligt. På Apoteket köptes det sport tejp så jag kan tejpa min fot när jag ska träna. Seriöst, jag dör! Varför skulle jag skada foten för?!?!

På måndag, när jag och Linn ska till Väla, då blir det troligtvis mer shoppat för min del!!!

På hemvägen sattes radion på och det var OS-sändningar från tennisfinalen i herrdubbeln. Det sista jag hörde innan jag klev ur bilen var 1-1 i första set. Jag rusade in till TVn för att beskåda matchen. Tyvärr slutade inte finalen lika lyckligt som semifinalen, men jag tycker ändå att vi kan vara glada över att Aspelin/Johansson fixade ett set. Och att de tog OS-silver, hur många trodde det liksom?! Det är grymt bra jobbat grabbar!!

>>Det är lätt att glömma glada minnen och förstora de hemska. Gör tvärtom - det blir roligare då!<<


Åter på hemmaplan

Jag har nu kommit hem efter sex veckor hemifrån. Hur bra jag har haft det går inte att beskriva med ord. Så underbara människor som jag har träffat, så många roliga saker jag har hittat på. Det är omöligt att förklara.

Idag har jag så smått börjat packa upp och tvätta all den packning som jag har haft med mig. Jag tittade på några av de 1300 bilder som togs på Brevik. Det är nu, när ingen tjafsar på kvällarna eller serverar frukost, som jag förstår hur mycket jag kommer sakna Brevik. Sanslöst, ja det är det!

Idag ska jag inte göra så mycket mer än att bara slappa och hämta Lisas cykel nere på byn.

På söndag kommer Linn, tralalalalalalalalalalalala!!!

>>Våga vara<<

P.s jag har inga pengar på mobilen...


Vad är det som hänt i mitt liv egentligen?!

Tiden bara försvinner nu under dessa underbart soliga sommardagar! På Brevik är en dag som tusen år och tusen år som en dag. Det är sanslöst. Tre veckor har nu försvunnit och blivt till minnen. En vecka med deltagarna återstår, ojojoj vad tiden tickar iväg! Dagarna fylls med det mesta, igår av kärlek. Konfirmanderna hade kärleksdag som innebar speed dating, danslektion + tävling och slutligen date. Så mycket kärlek under en och samma dag. Och de varkade ha rikigt roligt!!

Idag har det varit en ganska lugn dag för min del. Jag har praktig hos programgruppen så vi har planerat lite för kvällens happening. Det blir musiktävling för de äldre och 'lär känna din ledare' för de yngre. Jag är glad att jag inte är ledare för de små, därför deras ledare ska få göra äckelpäckelsaker ikväll....

Under tiden som har gått medan jag inte har bloggat jag bl a varit ute på fyradagarshajk. Det var verkkligen otroligt roligt! Vi hade det supermysigt i vår grupp och solen stekte på all days long, vilket gav en härlig bränna. Dock hade jag otur och efter en nattpaddling så vrickade jag min stukade fot, så nu har jag ingen som helst balans i min högra fot.

Imorgon är jag ledig så det blir la en sväng till Norrköping. Där ska jag klippa mig, wiiieho! Jag vet precis hur jag vill ha det, så nu hoppas jag att frisören kan klippa mig så!

Näe, om en halvtimme är det middag och innan dess hade jag tänkt hoppa in i duschen. Bara M blir klar snart....

>>Du kan lära dig mer om en människa under en timmes lek än under ett år av konversation<< Platon

RSS 2.0